emmabarremyr

Emma Barremyr

Graviditetstäppa och fredagsfrukost

God morgon vänner ♥

Jag har sovit jättedåligt inatt och känner mig för tillfället som en zombie med grus i ögonen. Sömnen har varit rätt kass under en ganska lång period nu eftersom jag har graviditetstäppa om nätterna. Jag är alltså jättetätt i näsan varje natt, vaknar och kan knappt andas och kan sällan somna om på grund av det. Det är ganska vanligt att bli tätt i näsan när man är gravid eftersom slemhinnor sväller, och jag räknar med att dras med detta även kommande sex månader.

Det som är segt är att jag inte får använda avsvällande näsdroppar, eftersom de kan förvärra problemen om de används längre än en vecka. Så istället är jag uppe och går/ står för att få det att släppa, gör andningsmeditationer och försöker massera runt näsan. Det funkar dåligt och oftast är jag vaken ett par timmar i sträck ett par gånger varje natt. Men det kanske är meningen att det ska vara så? Kanske är det kroppens sätt att förbereda sig för bebisens ankomst, hehe.

Men, skulle det vara så att någon av er sitter på ett jättebra tips mot graviditetstäppa tar jag tacksamt emot! Skulle ändå vara skönt att kunna sova nu när jag har möjligheten att göra det!

Fredagsmorgonen tillbringas i lugn och ro i soffan. Jag fick i mig frukost utan problem, men blev ganska snabbt illamående efter att jag ätit upp, vilket betyder att jag har en dag med illamående framför mig. Det lär bli soffläge idag!

img_7208 img_7207

Frukosten bestod av kvargyoghurt med smak av jordgubb/ lime toppad med mammas granola och banan, två bovetefrallor med skinka, ost och gurka + en kopp te. 

>> Recept på brödet hittar ni här!

 

Hoppas att ni mår bra och får en härlig fredag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Åh, TUSEN tack för tipset! Ska kolla upp denna med desamma! Har testat annan saltspray som inte funkat, men håller tummarna för den här 🙂

  1. ERIKA

   Hej! Jag jobbar på förskola och stöter på gravida kvinnor titt som tätt. En blivande mamma berättade om svullnaden och tätheten i näsan, och att hon använde koksaltlösning för att skölja näsan. Hon sa att det hjälper till viss del och att man inte ska använda nässpray vid graviditet. Går att köpa eller göra eget enkelt hemma! Det är lika naturligt som kroppens egna tårar och har absolut ingen biverkan på ditt barn i magen.
   Ha en fin helg och hoppas du kan sova bra nästa natt 🙂

   1. Emma

    Tack för att du tog dig tiden att dela med dig, betyder jättemycket <3 Ska testa att skölja näsan och se om det blir bättre! Kram

  1. Emma

   Tack för att du delar med dig! Ska inte börja med nässprayen även om det är såå lockande just nu. Vill SOVA!!! Får leta vidare efter något annat som funkar!

 1. Sarah

  En kollega till mig upplever samma sak i sin graviditet just nu (vecka 20) och då även att hon snarkar väldigt. Hon gick igår och köpte “snartplåster” på apoteket som vidgar näshålorna och kom idag tillbaka och berättade att hon sovit så bra utan snarkningar, hon hade inte ens varit uppe för att kissa 🙂 Värt att testa kanske?

 2. Anna

  Hej Emma!

  Mina bästa tips mot nästäppa är Vicks Vapo Rub, som du smetar på under nästa så att täppan löses upp och du kan snyta dig. Mitt andra tips är inhalering med kamomill och/eller salviate, det är avsvällande och slemlösande och görs bäst två gånger på kvällen innan du går och lägger dig. Grattis till graviditeten och lycka till!

stats