Emma Barremyr

Världens bästa och godaste mellanmål

img_7009

Hej vänner ♥

Klockan är tre på eftermiddagen och jag tänkte att vi skulle prata lite mellanmål nu när det börjar bli dags att fylla på energiförrådet igen. För de flesta av oss är det snart tre timmar sedan lunchen intogs och kroppen börjar bli låg på energi. För att orka med resten av eftermiddagen, undvika sötsuget, ha energi till eventuella träningspass, och för att inte bli sådär panikhungriga till middagen uppmanar jag er att äta ett mellanmål!

Frågar du mig så skulle jag vilja påstå att mellanmål är det bästa som finns!!!

Hur härligt är det inte att mellan måltiderna få fylla på med ny energi och njuta av goda smaker? Jag fullkomligt älskar det och försöker så ofta jag kan unna mig saker som har det där lilla extra till mellanmål.

img_7017

Precis som vid frukost snöar jag lätt in på olika mellanmål i olika perioder och just nu är mitt favoritmellis fröknäcke med keso, kokt ägg och en nypa salt. Gärna tillsammans med en kopp te och lite skivad frukt vid sidan av. En riktigt näringsbomb som tillsammans blir världens bästa och godaste mellanmål!

Det som är viktigt med ett mellanmål är att det innehåller både protein, fett och kolhydrater – då får kroppen allt den behöver. Kolhydraterna ger energi, protein och fett ger en bra mättnadskänla.

I mitt nuvarande favoritmellis får jag i mig vitaminer och kolhydrater från kiwi och hallon. Fröknäcke innehåller massa nyttiga fetter och mättande fibrer från diverse frön och i ägg och keso finns proteiner som mättar magen! Dessutom är det alldeles fantastiskt gott. Just keso och ägg på fröknäcke är en grym kombination – ni måste prova!!!

>> Klicka här för att komma till recept på mitt godaste fröknäcke med majsmjöl (smakar POPCORN)

img_7012 img_7011

 

Vill du ha mer mellanmålstips? 

>> Kika in mina 10 bästa recept på mellanmål

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Utan mellis blir jag en häxa…
  Så flera mellis varje dag kör jag på!
  Mina chokladbollar, fruktsallad med keso, smoothie, riskakor, ugnsbakad gröt, glass med bär, choklad..
  Varierar mig efter stundens sug!

  Alltid bra med inspiration till nya mellis!
  Tack för alla mellistipsen Emma 🙂

stats