emmabarremyr

Emma Barremyr

RECEPT LAXPIZZA

IMG_6693

Hej mina godingar ♥

Hemgjord pizza är en stående favorit här hemma och sist vi bakade pizza toppade vi den med bbq-sås, lax, ruccola och mozzarella!

Alltså shit vad gott! Detaljen med bbq-sås gjorde underverk för smaken!

Pizzabotten gör jag alltid numera på Universalbakmixen från Urtekram (finns att köpa här). Den är bara att vispa ihop med vatten och salt, kavla ut mellan två bakplåtspapper och sedan förgrädda i ugnen i 15 minuter. Så smidigt och enkelt utan kladd! Resultatet blir den godaste glutenfria pizzabotten jag något sin smakat, tunn och seg med krispiga kanter! Har ni inte testat än – gör det!

Mmm, mums alltså!

IMG_6691

Ingredienser (2 personer):

 • 2 dl ljummet vatten
 • 150 g universalbakmix från Urtekram
 • 1 tsk salt
 • 2 laxfiléer
 • 1 dl lökfri bbq-sås (recept finns här)
 • 1 näve ruccola
 • 150 g riven mozzarella
 • Pizzakrydda

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret.

Under tiden som botten är i ugnen steker du upp laxen och hackar den i mindre bitar till ett “smul”. Salta och peppra laxen. Toppa sedan pizzan med bbq-sås, lax, ruccola, mozzarella och pizzakrydda. Höj värmen till 225 grader och kör in pizzan i 10-15 minuter tills den får fin färg!

Servera med en god sallad och njut av en underbar pizza ♥

IMG_6695

 

Fler goda pizzor:

>> Kycklingpizza med banan och jordnötter

>> Tunnbrödspizza

>> Vegetarisk sötpotatispizza med ägg

 Inlägget innehåller en affiliatelänk.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ella

  Hej Emma,

  Tack för en superbra blogg! Jag ville kommentera för att du vet att dina recepter är jättehärliga. Jag har testat många av dem och får mycket inspiration när jag läser din blogg. För att du vet, det är inte människorna i Sverige som följer dig, jag bor nämligen i Finland och har många kompisar här som också läser din blogg. Du sprider så mycket glädje och positiv energi med din blogg 🙂 TACK!

  1. Emma

   Men åh, SÖTOS!!! Blir så otroligt glad över din kommentar, tack!!! Känns ju helt overkligt att ni hittat den även från Finland. Det värmer otroligt mycket att du får så mycket positiv energi och glädje här! Skickar över en stor kram och hoppas att du får en fin dag <3

stats