Hej godingar ♥
Jag är galet förtjust i kikärtspasta!
Det är ju otroligt gott och sen gillar jag att det är ett så bra vegetariskt alternativ med hög proteinhalt och mycket fibrer som mättar och håller magen i form.
Sist vi åt kikärtspasta gjorde jag en variant med ruccola, mycket parmesanost och ett gäng valnötter!
Mmmm, så gott!!
Ingredienser (4 personer):
- 1 förpackning kikärtspasta
- 10 cm purjolök
- 50 g ruccola
- 2 dl grädde
- 100 gram riven parmesanost
- 10 babyplommontomater
- 1 paprika
- 1 näve valnötter
- salt och peppar
- smör till stekning
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka purjolök och ruccola. Stek det sedan mjuk i en klick smör. Häll på grädde samt ost och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ett par minuter. Häll av pastavattnet i en durkslag och blanda såsen med pasta. Hacka tomat och paprika och lägg i pastablandningen. Servera med valnötter och lite hyvlad parmesan!
Smaklig måltid ♥
Kram / Emma.
Hej Emma! Hur fungerar kikärtspastan för din ibs-mage? Har själv väldigt stora besvär med min mage och äter ibsanpassat. Tack för toppenbra inspo och härliga recept <3
Hej Alva, Kikärtspasta fungerar lite olika beroende på hur jag mår. Mitt mående i magen speglas väldigt mycket hur jag mår psykiskt. Har jag bra ”magdagar” funkar pasta bra, men har jag sämre magdagar undviker jag böner och annat som retar magen 🙂 Något som funkat väldigt bra för att få min mage lugnare är mindfulness, ett tips <3 Så glad att du gillar mina recept! Stor kram och trevlig helg!