Emma Barremyr

Vi ska vandra = dags att torka mat!

Hej vänner ♥

Minns ni att jag berättade att Pelle hade något lurigt på gång? Att han planerade en hemlig resa för att fira vår sexårsdag? Jag har inte haft en aning om var vi ska åka eller vad vi ska göra och har varit så otroligt nyfiken. I helgen fick jag en liten ledtråd för att jag skulle kunna förbereda mig utrustningsmässigt, och gissa vad?

VI SKA UT OCH VANDRA!!!

Tjohoo, vad roligt det ska bli! Vi ska tydligen vandra i tre heldagar och det är det enda jag fått veta. Jag vet alltså inte vart vi ska, men vet att vi åker nästa fredag och totalt kommer vara borta i sex dagar! Jag har verkligen längtat efter att få komma ut på en vandring och ser så mycket fram emot det!

IMG_5490

IMG_5482

IMG_5484

I helgen satt vi såklart och spånade lite på en vandringsmeny. Vi vill ju gärna fixa maten själva under våra vandringar och brukar därför torka och förbereda allt här hemma innan vi drar iväg. Eftersom det bara är en dryg vecka kvar tills vi åker så har torkkugnen gått varm de senaste dagarna. Vi har bland annat torkat banan, ananas och spenat. Näst ut på tur står nu tomat, lax och kyckling!

Såhär ser vår vandringsmeny ut denna gång:

Frukost: havregrynsgröt med torkad banan, kokosflingor, jordnötssmör och mjölk + cappuccino.

Lunch:

 • Dag 1: kolbulle
 • Dag 2: stekpannebröd med äggröra
 • Dag 3: pasta med makrill i tomatsås

Middag:

 • Dag 1: kycklinggryta med curry, kokosmjölk och ris
 • Dag 2: laxpasta med spenat
 • Dag 3: pasta med tonfisk

Mellanmål: bars, torkad frukt, nötter, majskakor, nötsmör, choklad

I kombination med att torka maten har vi också gjort det enkelt för oss vissa måltider och tänker att tonfisk och makrill får funka ett par gånger, och så blir det mycket pasta som både ger bra och snabb energi!

IMG_5487 IMG_5493 IMG_5510 IMG_5512 IMG_5516 IMG_5508

När en torkar mat försvinner all vätska från den, vilket innebär att den minskar markant i vikt. Detta är viktigt eftersom vi vill ha så lätt packning som möjligt när vi vandrar. När vi sen ska äta måste vi först lägga den torkade maten i blöt för att den ska kunna suga till sig vätska igen och därefter används den som vanligt! Det är väldigt smidigt och inte alls så avancerat som det låter 🙂

 

Vill du läsa mer om matförberedelser inför vandring?

>> Läs mitt stora inlägg om vandringsmat här!

>> Såhär såg våra matförberedelser ut inför vandringen på Island!

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Matförberedelserna är en del av äventyret och det är extra roligt att sitta ute på fjället och njuta av ”hemlagat” från grunden 🙂

 1. Josefin

  Hej Emma! 🙂

  Jag och min kille ska vandra i sommar. Vi planerar att torka mat att ha med och vi skulle vilja göra det så enkelt och minst omständigt som möjligt. Planen är därför att förvara maten i påsar och att kokande vatten kan hällas ner i dessa och sedan äts maten ur påsen också. Har du något tips på vad för typ av påsar som fungerar eller något annat smidigt tips? 🙂

  Kram!

  1. Emma

   Vill ni gör det så enkelt som möjligt och bara hälla ner vatten i påsarna är det nog lättast att köpa färdiga rätter. Vi lagar alla våra måltider på plats ute i köket, vilket behövs eftersom maten har en viss koktid och måste tillagas 🙂 Hoppas att ni får en härlig vandring! Kram

  1. Emma

   Ja det ska bli underbart att komma ut på fjället igen! 🙂 Det är så gott och lyxigt att förbreda god mat att ta med sig ut! Dina kex såg supergoda ut, tack för tipset 🙂 Kram fina du!

 2. Bella

  Hej igen ”Per”!

  Självklart så får du med svara, men det känns som du försvarar Emma här nu. Ville veta om hon tror att hon skulle må bra av att väga EX 79 kg, 86 kg, eller vad som. (att vara kraftig). Men jag ger mig till tåls. Tror hon heller vill vara den smala typen. Än att vara kraftig och överviktig.
  Väntar gärna på svar. 😀
  Har jag sagt att jag är olycklig över min vikt? Icke. Jag är mycket nöjd med den som jag skrev.

  Vet inte vad du menar kring detta? ”Vad är smal och framförallt vad är harmoniskt smal?” Du går otroligt djupt in i detta.
  Smal för mig är typ anorektiker, ”för smal”.
  Men att vara slank är mera harmonisk smal. Att inte vara något ”mullig”.

  Det jag tror är att en tjock person skulle säkert känna sig mera tillfreds och harmonisk om den är smal. Jag gör det. Jag är mera tillfreds och harmonisk och mår jättebra när jag är smal. (ej mullig alltså). Jag har varit kraftig, så jag vet. Jag mådde inte alls bra av det. Kunde inte komma i mina gamla kläder osv. Så ja jag är tillfreds av att vara smal. Mår mycket bättre.

  Om en person är tjock/kraftig/överviktig, då undrar du varför denna vill gå ner i vikt? Jo för att hen mår bättre av att vara smalare. För vem gör hen förändringen? Ja jag hoppas att hen inte gör det för någon annan utan för att hen själv vill det!

  Och du, jag behöver inte någon mailadress. Gillar att skriva så andra kan läsa. Spelar inte mig någon roll alls. 😀 Kul med åsikter.

  Jag ger mig till tåls.

  Förresten om du vägde 85,95, 110 kg, hur tror du att du skulle må. För det är ingen lycka att vara smal tydligen, men heller inte att vara överviktig och kraftig tror jag.

  Bella

  1. http://www./

   To assistindo agora no site do MultshowHD… ducaralho galera.Gostei da proposta e já to procurando mais de uns artistas/músicos/bandas que curti muito. Renovando a playlist.Parabéns

 3. Bella

  ”Per”…

  Om det är du som är Emmas pojkvän så tycker jag att det är hon som ska svara och inte du.

  Bella

  1. Per

   Hej ”Bella”

   Jag har aldrig påstått att du skulle väga 79kg utan refererar till din fråga (läs igen)! Sen kan jag nog få lite bakläxa i min stavning med ”älska du dig..” ett r som försvann där och det skulle stå ”älskar du dig..” vilket tar bort tilltalsformen och blir mindre personligt!

   Vad det andra beträffar så är det ordet tjock jag fastnar för, vad är tjock, 79kg ”Att vara tjock tror jag inte så många vill vara”? Vad är skillnaden på harmonisk, tillfreds och lycklig ” Tror att många skulle känna sig mera tillfreds med sig själva om de är smala”? Vad är lycka för dig? Vad är smal och framförallt vad är harmoniskt smal? En kvinna eller man som väger 79kg men som har svårt att gå ner i vikt kanske beroende på arv, ämnesomsättning är den personen dömd att inte vara tillfreds/harmonisk/lycklig? Det som egentligen är intressant att fråga sig är varför denna människa vill gå ner i vikt? Är hen med i någon riskgrupp eller har hen en dröm som kräver detta är det klart att det kan skapa oro precis som jag skrev i förgående kommentar men varje person måste gå in i sig själv och fråga varför skall jag göra denna förändring, för vem skall jag göra denna förändring? Åter till min tes om att det kommer inifrån och det är bara där som lycka/harmoni/tillfreds kan komma ifrån.

   Sedan bryr jag mig inte om vem du tycker skall svara (är inte lika snäll som Emma, hon har ej hellre bett mig svara om den tanken skulle korsa din väg utan detta är ett forum där även jag har åsikter). Det jag hakar upp mig på mest förutom 79kg eller pengar tesen är att du skriver att hon inte svarat dig då ingen annan hellre har fått svar på deras frågor från det inlägget medan du får det att framstå som att hon ignorerat dig ” Såg inga svar…”?

   Om du vill kan nog Emma skicka min mailadress om du vill fortsätta denna diskussion om det är lika intressant när det inte är offentligt dvs?

   Annars ge dig till tåls så ska du se att hon svarar när hon om hon får tid och lust!

 4. Bella

  ”Per” läs min kommentar i det inlägget om Lycka. Har jag sagt att JAG väger 79 kg? Nej va! Läs. Jag undrar bara hur Emma tänker. Jag är jättenöjd med mig själv och min vikt. Vill varken gå upp eller ner. Jag älskar mig själv, var så säker! 🙂 Men jag tror att många vill inte vara tjocka. De ”mår inget bra av det”.
  Men vill åxå att DU Emma svarar mig på det!

  Det är Emma som skriver ordet LYCKA. Olycka ang att väga 79 kg, har jag aldrig skrivit. Det är du som skrev det här. 🙂
  Men tror ingen vill vara tjock heller. Jag har inte sagt att lycka och vikt går hand i hand heller, utan att man är mera tillfreds och harmonisk om man har den vikten man vill själv. Lycka vad är det?
  Men läs i Lycka inlägget Emma skrev…

 5. Bella

  Hej igen Emma!

  Skulle gärna vilja att du svarade på mina kommentarer ang ”Du blir inte lyckligare av att vara smal”.
  Såg inga svar…

  Bl.a denna.
  Om du vägde, vi säger 79 kg. Och hade jättesvårt att gå ner i vikt skulle inte du må dåligt då? Skulle inte du vilja vara smalare då.

  Bella

  1. Per

   Att generalisera 79kg med olycka är ju varken lätt eller rätt?
   Vi vänder lite på det och frågar varför skulle du vara lyckligare av att väga 70, 65 eller 60kg? Betyder det rent krassat att lycka är förknippat med vikt och att desto smalre du är desto lyckligare? Hindrar din vikt dig att göra saker som du drömmer om, skaffa barn osv eller av ren hälsorisk så kan det absolut innebära en oro. Om inte, varför skulle en person som väger 79kg vara olyckligare än någon som väger 60-70kg? Lycka och vikt är två saker inte går hand i hand lika lite som tunnhårighet eller pengar har något med det att göra. för om vi förknippar dessa attribut med lycka så är det inte många som har något chans till lycka och det är väll inte det du menar? Lycka, trygghet och förståelse kommer alltid inifrån och speglar oss på ett personligplan som aldrig kan jämföras med någon annan och kan aldrig aldrig aldrig generaliseras!

   Och om vi går tillbaka till din fråga mer konkret så skulle jag vilja fråga varför är du olycklig av din vikt?

   Älska du dig själv så spelar inget annat så stor roll.

stats