Emma Barremyr

Vegetarisk pasta med ruccola, parmesan och valnötter

IMG_5208

Hej godingar ♥

Jag är galet förtjust i kikärtspasta! 

Det är ju otroligt gott och sen gillar jag att det är ett så bra vegetariskt alternativ med hög proteinhalt och mycket fibrer som mättar och håller magen i form.

Sist vi åt kikärtspasta gjorde jag en variant med ruccola, mycket parmesanost och ett gäng valnötter!

Mmmm, så gott!!

IMG_5209IMG_5212

Ingredienser (4 personer):

 • 1 förpackning kikärtspasta
 • 10 cm purjolök
 • 50 g ruccola
 • 2 dl grädde
 • 100 gram riven parmesanost
 • 10 babyplommontomater
 • 1 paprika
 • 1 näve valnötter
 • salt och peppar
 • smör till stekning

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka purjolök och ruccola. Stek det sedan mjuk i en klick smör. Häll på grädde samt ost och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ett par minuter. Häll av pastavattnet i en durkslag och blanda såsen med pasta. Hacka tomat och paprika och lägg i pastablandningen. Servera med valnötter och lite hyvlad parmesan!

IMG_5216

Smaklig måltid ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alva

  Hej Emma! Hur fungerar kikärtspastan för din ibs-mage? Har själv väldigt stora besvär med min mage och äter ibsanpassat. Tack för toppenbra inspo och härliga recept <3

  1. Emma

   Hej Alva, Kikärtspasta fungerar lite olika beroende på hur jag mår. Mitt mående i magen speglas väldigt mycket hur jag mår psykiskt. Har jag bra ”magdagar” funkar pasta bra, men har jag sämre magdagar undviker jag böner och annat som retar magen 🙂 Något som funkat väldigt bra för att få min mage lugnare är mindfulness, ett tips <3 Så glad att du gillar mina recept! Stor kram och trevlig helg!

stats