Emma Barremyr

Pannkaksfest!

IMG_5533

 

God morgon ♥

I söndags ställde vi till med pannkaksfest till middag!

Ingen av oss var särskilt sugna på att laga något avancerat, och vad passade då bättre än ett gäng pannkakor? Enkelt att slänga ihop, underbart gott och lite extra mysigt sådär på söndagskvällen. Vi lyxade också till det och åt framför tv:n, vilket vi sällan gör när vi äter middag nu för tiden.

Pannkakorna smaksattes med en dust kanel och serverades med en söt jordgubbssås, banan- och kokosglass, jordnötssmör och riven kokos.

Tillbehören gör ju hela pannkaksfesten, ellerhur? 

 

IMG_5520 IMG_5522

 

Glassen jag mixade ihop bestod utav frysta bananslantar, vaniljpulver och krämig kokosmjölk! Svårare än så är det faktiskt inte att göra hemgjord glass. Den blir underbart krämig och väldigt god! Sen kan du smaksätta i all oändlighet. Du kan t.ex. tillsätta kakao, lakritspulver, bär, nötsmör eller annat du gillar. Alla möjligheter finns och det är just det som är så underbart!

Jordgubbssåsen gjorde jag enbart på färska jordgubbar, ett par dadlar och en nypa vaniljpulver som mixades ihop till en krämig sås!

 

IMG_5523 IMG_5527

 

Ingredienser pannkakor (2 personer):

3 ägg

3,5 dl mjölk

1 dl majsmjöl

2 tsk fiberhusk

1/2 tsk salt

1 tsk kanel

1/2 tsk vaniljpulver

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, fiberhusk, vaniljpulver, kanel och salt. Vispa ihop och stek sedan pannkakor på medelhög värme i kokosolja eller smör.

 

IMG_5528IMG_5536

 

Psssst!

Klicka här för att komma till ett samlat inlägg med mina absoluta pannkaksfavoriter! 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats