God morgon ♥
I söndags ställde vi till med pannkaksfest till middag!
Ingen av oss var särskilt sugna på att laga något avancerat, och vad passade då bättre än ett gäng pannkakor? Enkelt att slänga ihop, underbart gott och lite extra mysigt sådär på söndagskvällen. Vi lyxade också till det och åt framför tv:n, vilket vi sällan gör när vi äter middag nu för tiden.
Pannkakorna smaksattes med en dust kanel och serverades med en söt jordgubbssås, banan- och kokosglass, jordnötssmör och riven kokos.
Tillbehören gör ju hela pannkaksfesten, ellerhur?
Glassen jag mixade ihop bestod utav frysta bananslantar, vaniljpulver och krämig kokosmjölk! Svårare än så är det faktiskt inte att göra hemgjord glass. Den blir underbart krämig och väldigt god! Sen kan du smaksätta i all oändlighet. Du kan t.ex. tillsätta kakao, lakritspulver, bär, nötsmör eller annat du gillar. Alla möjligheter finns och det är just det som är så underbart!
Jordgubbssåsen gjorde jag enbart på färska jordgubbar, ett par dadlar och en nypa vaniljpulver som mixades ihop till en krämig sås!
Ingredienser pannkakor (2 personer):
3 ägg
3,5 dl mjölk
1 dl majsmjöl
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, fiberhusk, vaniljpulver, kanel och salt. Vispa ihop och stek sedan pannkakor på medelhög värme i kokosolja eller smör.
Psssst!
Klicka här för att komma till ett samlat inlägg med mina absoluta pannkaksfavoriter!
Kram / Emma.