emmabarremyr

Emma Barremyr

Sötpotatisbiffar med krämig quinoasallad

IMG_5168

Hej vänner ♥

Senaste tiden har jag haft ett riktigt bra flow i köket! När jag får tid över sitter jag ofta och googlar runt på recept som jag vill testa och internet är verkligen helt fantastiskt på det sättet. Det finns så många underbara och spännande recept där ute och jag har numera världens längsta lista på goda recept som jag ska testa i sommar. Längtar!!!

Förra veckan hittade jag ett recept på morotsbiffar med ingefära och nötter hos Ica som jag kapade rakt av. Vissa recept inspireras jag av, andra ser så goda ut att jag vill testa dem precis som de är. Biffarna innehöll dock en hel del bönor, och det vet ju ni att min mage inte tål så bra. Som tur är har jag Nogasin till dessa tillfällen. Nogasin hjälper magen på traven lite, och eftersom jag “skötte” mig resten av dagen så upplevde jag inga problem alls av bönorna den här gången. Yeeeeey!!!!

Jag kan lova att biffarna var lika goda som jag trodde de skulle vara! Bönorna gör dem så krämiga och härliga i konsistensen, nötterna ger en underbar nötig smak och så har vi limen och ingefäran. Ja alltså (!!!!). Lime och ingefära – denna underbara kombination måste jag verkligen använda mig mer avg. Det är ju bara sååå himla gott!

Till biffarna kände jag att det skulle vara gott med något krämigt. Det blev därför en krämig quinoasallad med turkisk yoghurt som jag toppade med ett gäng frön och russin.

Åh, jag tokälskar dessa matiga sallader – svalkande och så gott, speciellt till grillat nu i sommar!

IMG_5173

Sötpotatisbiffar (4 personer):

 • 1 dl cashewnötter
 • 200 g sötpotatis
 • 1 1/2 msk färsk riven ingefära
 • 1 lime
 • 2 förpackningar kokta vita bönor (á 380 g)
 • 1 tsk salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 1/2 msk bakpulver
 • 1/2 dl majsstärkelse
 • 1 dl sesamfrön

Lägg cashewnötterna i kallt vatten ca 10 minuter. Skala och riv sötpotatisen grovt, pressa ur överflödig vätska. Skala och riv ingefäran och riv det yttersta skalet av limen. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa ihop bönor och cashewnötter till en smet och blanda sedan ner sötpotatis, ingefära och limeskal. Krydda med salt och peppar. Blanda bakpulvret med majsstärkelsen och blanda sedan snabbt ihop allt till en smet. Låt vila minst 15 minuter i kylskåp.

Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut sesamfröna i en djup tallrik. Forma bönsmeten till 8 burgare med oljade händer. Vänd dem i sesamfröna och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Kör in i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden. 

Enligt receptet kan man också grilla biffarna om man vill det. Grilla dem då på indirekt värme i 12 minuter – vänd då och då.

Servera med en krämig sallad (recept nedan).

IMG_5171

Krämig sallad (4 personer):

 • 2 dl okokt quinoa
 • 2 dl turkisk yoghurt
 • 1 näve bladspenat
 • 1 näve ruccola
 • 1 gul paprika
 • 250 g babyplommontomater
 • 1/2 gurka
 • 1 näve russin
 • 2 nypor pumpakärnor
 • 2 nypa solrosfrön

Koka quinoan enligt anvisning på paketet och låt sedan svalna. Hacka grönsakerna och blanda ihop med quinoa och turkisk yoghurt. Toppa med russin, pumpakärnor och solrosfrön.

IMG_5176

 

Ett recept att testa till grillmiddagen i midsommar kanske?

Jag rekommenderar det varmt och önskar er en trevlig helg!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Hej! Precis som du skriver så tål ju inte din mage bönor så bra. Tyvärr reagerar min mage inte heller så bra på bönor. Detta tycker jag är oerhört tråkigt då jag har börjat äta mer och mer vegetariskt. Därför undrar jag om du har något tips på vegetabiliskt protein som är snällare mot magen? Hur reagerar din mage på kikärtor, linser, tofu, quorn och sojafärs till exempel?

  Tack på förhand!

  Hälsningar Sara

  1. Emma

   Ja visst är detta jättetråkigt! Jag vill så gärna äta mer vegetariskt, men det är svårt med magen. Det som fuktar bäst för mig är kikärtspasta, ägg, tofu, nötter, ost, keso och liknande. Det blir väldigt mycket ägg och halloumi när vi äter vegetariskt. Bönor är svårt för magen, men därför är jag glad att kikärtspastan funkar så bra 🙂 Hoppas du hittar något som funkar för din mage också! Kram

  1. Emma

   Ja visst är det gott med sötpotatis! Rekommenderar dig verkligen att testa yoghurt i salladen, så mumsigt 🙂

stats