emmabarremyr

Emma Barremyr

Hur mår du idag?

God morgon ♥

Undrar hur just DU mår idag? Har du något du behöver skriva av dig om eller vill berätta?

Själv känner jag mig för tillfället lite deppig och otroligt trött och sliten. Det har varit mycket nu i juni, full fart både under veckorna och på helgerna. Massa roliga saker, nytt jobb och en del resande. Även om det varit roliga saker så tar det energi och jag behöver någonstans fylla på mig själv igen.

Den här helgen behöver jag därför vila och ta det lugnt. Jag har inte planerat ett dugg mer än sovmorgnar följt av långa frukostar. Kanske blir det filmmarathon i soffan, en långpromenad i skogen eller om vädret tillåter – bikiniläge med en bok i handen.

Livet går upp och ner. Alla har vi dåliga dagar, men hörrni, det är LIVET! Mitt liv är inte perfekt, och ingen annans heller! Jag vill att ni ska veta att det är okej att ha dåliga dagar ibland. Det viktiga är att vi ser till att skapa förutsättningar för att må bättre igen. Det är en jäkla utmaning att balansera upp det, men det går, bara vi stannar upp och lyssnar inåt till vad vi behöver!

Livet är en fantastisk bergochdalbana och jag tänker ofta på det Pelle säger till mig när jag känner mig liten och svag – ”om du aldrig känner dig svag, hur ska du då veta när du är stark”? Och det är så sant! Topparna skulle aldrig vara lika härliga utan dalarna, så är det ju. Att känna sig stark och vara på topp är härligt – livet känns enkelt! Men i dalarna (som förr eller senare alltid kommer) behöver vi fundera på vad vi kan göra för oss själva för att vi ska må lite bättre. Vilka förutsättningar skapar vi för oss själva?

Så, hur mår du idag? Vad behöver du ge dig själv den här helgen?

IMG_5091

Att sitta i en eka och ro runt på en stilla sjö här och nu, det är något som laddar mig med ny energi ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej Emma,
  Jag googlade precis mig själv ( 😛 ) och då kom den här träffen upp. Vill du vara snäll och ta bort kommentaren ovan som jag skrev? Skulle vara skönt då sånna träffar känns onödiga i fortsatta arbetslivet som lärare med elever som googlar osv… 🙂
  Puss o kram!

 2. C

  Mitt liv är inte riktigt på topp just nu. Någonting som är positivt är att jag har ett sommarjobb där jag trivs väldigt bra. Men annars har jag problem med min fot (hälsporre) och har haft det i snart 2 år. Det är så tråkigt att vara hämmad i vardagen, inte riktigt kunna ta alla härligt morgonpromenader som jag skulle vilja eller bara sticka ut på en joggingtur. Jag hämmas även i vissa andra aktiva sociala stunder vilket är väldigt tråkigt!

  Jag känner mig ganska ensam och nere. Visst, jag har min familj och några vänner runt mig som jag verkligen tycker om, men min största saknad är väl drömmen om att träffa en partner och att ha någon att dela vardagen med. Många av vännerna börjar skaffa sambos, men jag tycker det är svårt att träffa någon. Svårt att hitta sammanhang där möjligheter har en chans att uppstå, för ute på krogen är alla bara fulla och odrägliga, tinder mm känns bara som sidor för att hitta någon för natten och i mina vänkretsar kommer det sällan in nya personer.. Mitt själförtroende är väl inte riktigt på topp tyvärr.

  Nu känns det som att det här blev en negativ kommentar, men kände att jag behövde skriva av mig lite & tack för en jättebra och inspirerande blogg!!

  1. Emma

   Det gör inget alls att du skriver en negativ kommentar, ibland är det bara skönt att få ur sig det! Jag förstår att du har det tufft nu när du är hämmad i din vardag och inte kan göra det du vill. Skickar över massa frisk-energi till dig och håller tummarna för att hälen blir bättre snart <3 Jag förstår dig även i saknaden av en partner. Nu har ju jag en sedan sex år tillbaka, men innan jag träffade Pelle var jag ensam i 7 år medan alla mina vänner och båda systrar hade stadiga killar. Jag var alltid ensam eller "tredje hjulet" och därför förstår jag känslan. Jag har dock en tro på att det finns en för oss alla och möjligheten att drömkillen plötsligt dyker upp finns där, och jag är helt övertygad om att det blir din tur en dag. Tinder och krogen kanske inte är din grej, men det finns du ånga andra dejtingsajter där du har möjlighet att träffa någon likasinnad. Önskar dig all lycka och glädje! Stor kram

 3. Sanna

  För första gången på månader känns allt, ganska lungt. Efter flera samtal med läkare, och vägran angående sjukskrivning & medicinering av depression och utbrändhet fick jag i onsdags ge med mig… Det var dags att lyssna och acceptera sjukskrivning från sommarjobbet resten av sommarn, för att kunna fixa skolan i höst. Har inte riktigt accepterat att jag är “utbränd/sjuk” än, jag ser det liksom inte så. Jag vill jobba, jag älskade mitt jobb, men det blev helt enkelt för myclet allting efter tufft år av studier (läser till sjuksköterska) som varvades med lite för mycket jobb.. Men idag. Kan jag se hur slutkörd jag är, och är så jäkla stolt över mig själv som, efter många om och men, accepterar hjälpen och nu riktar om fokus från prestera,tjäna pengar och vara duktig till att ta hand om mig. Vårda min kropp och knopp och sänka de skyhöga kraven jag har på mig själv. Jag vet att resan är lång till friheten, men efter snart 4år i ätstörning/depressions träsket och nu denna utbrändhet är jag så jäkla taggad på att fixa detta. Du är en sån inspiration Emma!! Jag är så himla sugen på eran hälsoboost resa och var full bestämd med att hänga med.. Men nu, när sjukskrivningen kom… Och prioritera min egen hälsa knte riktigt är min grej, får vi se hur de funkar ekonomiskt.. Oj vad jag maler här haha. Kram

  1. Emma

   Är glad att du maler på! Det är så intressant att läsa och det gör mig glad att du accepterat din sjukdom och bestämt dig för att ta hand om dig själv. Så fint att du delar med dig! TACK! Skickar över massa frisk energi och hoppas att du kryar på dig snart <3 Detta är iallafall ett steg åt rätt håll! Orkar du är du varmt välkommen att delta under hälsohelgen, tror att det skulle ge dig mycket <3 Kram

 4. Cecilia

  Det finns otroligt mycket som händer just nu. Jag har bott i Oslo i 3 år och ska nu flytta efter min pojkvän till Karlstad. Har sagt upp mitt fantastiska jobb och jobbar sista dagen nästa vecka. Ska studera till hösten på distans och är sjukt nervös inför det. Vi har inte hittat boende i Karlstad och det känns som en tyngd varje dag. Jag måste lämna min träningsstudio (tränar poledance) och byta till en ny i Karlstad där konceptet inte är likadant. Jag är väldigt nervös och spänd samtidigt. Önskar egentligen att tiden kunde gå lite saktare, samtidigt som jag har massor att se fram emot och glädjas åt. Att flytta ihop med killen, att få åka utomlands i sommar med vänner och familj. Att få testa på att studera och se vad jag verkligen tycker om, upptäcka en ny stad och få komma närmare min hemstad!

  Det snurrar lite i huvudet och jag känner mig en aning stressad över allt. Men någonstans så vet jag att det kommer bli bra. Det är bara dessa avsked och att lämna något som varit ens hem i 3 år som är tungt. Man känner sig lite kluven.

  Väldigt skönt att få skriva av sig om det. Och denna helg ska jag ta som den kommer, precis som jag behöver ha det efter en hektisk tid.

  1. Emma

   Ja visst är det skönt att få skriva av sig! tack för att du delade med dig, det betyder mycket! Det är mycket som händer i ditt liv just nu och jag förstår att du känner dig orolig och nervös inför det som komma skall. Allt kommer säkert ordna sig bättre än du någonsin kunnat tro, även om det just nu känns lite tungt! Så härligt att få vara med din kärlek 🙂 En sak du kan påminna dig om är att OM det int skulle bli bra, då har du alltid möjligheten att gå tillbaka till ditt andra liv, men om man inte testar nya saker så vet man aldrig! Lycka till och ha en underbar sommar! Kram

 5. Ellinor

  Precis som du så känner jag mig väldigt trött och nere efter denna arbetsvecka. Kanske är det lite post-semestertrötthet. Lyckades verkligen koppla bort jobbet helt och hållet under vår resa och har istället haft väldigt mycket att ta igen denna vecka. Långdragen trötthet i kombination med grått och trist väder leder sedan i sin tur till att man känner sig ner.
  Började helgen och fredagskvällen med en 2 timmar lång power nap så nu känner jag mig lite mer i fas. I morgon ser jag fram emot sovmorgon följt av långfrukost. Kanske att vi tom. skulle lyxa till det och inmundiga den på stan. Vi får se vad vi känner för i morgon.
  Hoppas att du får en riktigt lugn och fin helg och att du samlar nu kraft och energi inför kommande vecka!
  Kram <3

  1. Emma

   tack för att du delar med dig Ellinor! Så skönt att du kunde unna dig en liten powernap och få tillbaka energi. Hoppas att veckan varit bra och att du hunnit återhämta dig lite mer! Kram och trevlig helg <3

 6. Hanna

  Hej Emma! Kan inte du berätta lite mer om hur en vanlig arbetsvecka ser ut för dig? Känns som att du gör så många olika saker och det skulle vara roligt att veta hur ditt schema ser ut! Kram Hanna

 7. Camilla

  Jag är extremt kluven idag. Det är sista dagen (enligt mig) som man kan stryka utbildningar på inför hösten. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag känner att inget särskilt drar mig mot sig. Jag gillar allt jag sökt men inget jag helt fastnat för. Dock så vill jag verkligen prova något nytt. Jag kan inte vänta längre…idag avgörs min närmaste framtid och jag har verkligen ingen aning. Ska jag prova något på samma ort som min kille? Ska jag…ja, vad ska jag göra. Jag har ingen back up-plan heller :/

  1. Emma

   Jag förstår att du är kluven och det är okej att inte veta. Och även om du testar något så kan du alltid ångra dig. Tillbaka får du nya erfarenheter och insikter. Det kommer bli bra och jag skickar över massa styrkekramar till dig! Ta hand om dig!

stats