Emma Barremyr

Trädgårdsterapi

Ååååååh!

Jag är så löjligt lycklig över vår lilla trädgård! Jag äskar kvällsrutinen sen några dagar tillbaka då jag går ett varv med vattenslangen och vattnar alla blommor, bärbuskar och odlingslådor!

Det är rena drömmen!

Där går jag med gräset mellan tårna, lyssnar på fåglarna som kvittrar, känner doften av sommaren, pratar lite med mina blommor och ler stort inombords. På något sätt är det så enkelt att vara närvarande i nuet just där och då.

Att pyssla i trädgården är verkligen lika mycket terapi som jag föreställt mig. Det är är något jag vill ha mer av i mitt liv. Definitivt.

Nu äntligen sitter jordgubbsplantorna på plats, vi har sått grönsakerna och rensat alla buskar. Eller vi och vi, jag har gjort det! Pelle fick klippa gräset, gå med trimmern och ösa jorden i odlingslådorna (eftersom jag var sjuk och inte ville få up pulsen). Könsfördelningen i arbetet skiter jag i. Även om jag gärna klipper gräset då och då får inte Pelle ta ifrån mig växterna och kontakten med dem, hihi ♥

IMG_4599

Vi fick en zinkbalja av min söta svärmor som jag planterade i. Jag tycker den gamla, lite slitna stilen är så snygg! Vad tycker ni?

IMG_4491

Innan värmen anlände förra veckan väntade jag med spänning på att mina tulpaner som satte i höstas skulle börja blomma! Hela våren har jag sett dem växa och växa och väntat och väntat på blommorna!

Nu har tulpanerna ÄNTLIGEN slagit ut, och oj så vackra de är att titta på! Hoppas inga rådjur kommer och äter upp dem nu bara. Jag har hört från grannarna att rådjuren gillar tulpaner väldigt mycket, och här springer de utanför dörren titt som tätt!

IMG_4591IMG_4594 IMG_4492

De andra lökarna som jag satte har bara börjat kika upp så smått. Kanske har de fått för lite vatten, jag vet inte? Jag minns heller inte vad det var för blommor (hej från en nybörjare), någon som vet genom att se på bladen?

IMG_4493

Pallkragarna har jag målat i omgångar och nu äntligen står de på plats fyllda med jord!

IMG_4495IMG_4532IMG_4530

Det var så utplockat på jordgubbsplantor när vi skulle köpa dem efter långhelgen att jag nästan inte trodde att vi skulle få tag i några. Som tur var fanns det ett gäng kvar på Granngården, och med oss hem fick vi hela 12 plantor! Yeeeeey!

När jag planerat dem upptäcke jag att hälften av dem inte var några vanliga jordgubbar utan ANANASJORDGUBBAR! Ånej, inte konstigt att det fanns plantor kvar på Granngården, haha! Det var ju inte alls meningen, men kanske kan bli spännande att smaka. Jag visste inte ens att det fanns jordgubbar med ananassmak, visste ni?

I andra lådan sådde jag märgärt, dill, ruccola, spenat, morot och gräslök! Det är första gången jag sår alldeles själv, så det ska bli väldigt spännande att se vad det blir av det här framöver.

IMG_4534 IMG_4500

I trädgården har vi både hallon, svarta vinbär, röda vinbär och vita vinbär. Burkarna var alldeles igenväxta så härom kvällen satte jag mig ner med buskarna och började rensa ogräs, klippa bort gamla kvistar och fyllde på med ny jord. Förebilden på hallonbusken ser ni här ovan, resultatet här nedan!

Efteråt kunde jag inte komma på vad jag hade tänkt på under tiden som jag rensat buskarna? Hade jag tänkt på något? Jag tror inte det! Jag var så inne i rensandet och var helt enkelt bara där och då. Återigen – TERAPI och MINDFULNESS ♥

IMG_4503

Och här några detaljer från uteplatsen! Kuddar och filtar är viktigt för alla myskvällar ute på altan framöver ♥ Nu saknas bara ett gäng blommor och lite mysig belysning så är vi redo för sommarens altanhäng! Wiiiiieee!

IMG_4506 IMG_4508 IMG_4505IMG_4540 IMG_4590

Pelargonen vi har vid ingången glömde jag ute en natt med minusgrader för ett par veckor sedan. Än lever den även om den blev lite missfärgad på bladen. Tålig blomma som tur är! Pelargoner ska jag ha massor av här framöver, älskar dem!!!

 

Hoppas ni inte tröttnat efter allt mitt trädgårdstjat! Jag lovar att det inte ska ta över bloggen, jag vill bara berätta hur otroligt mysigt och rogivande det är!  Jag tror absolut att det bidrar till hälsa om man gillar det ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmi i Spanien - explorista.se

  Men, nu vill jag hem till Sverige!! Älskar min lilla trädgård barnsligt mycket, det är verkligen mindfulness att bara traska runt, klippa lite buskar, vattna lite och se allt växa. Men den finns ju kvar (om inte hyresgästerna har misskött den alltför mycket… :S ) så det får jag göra nästa sommar!

 2. mamsen

  Undrar om det inte kan vara påskliljor som det bara kommit upp blad på. Det är så himla kul att se att ditt intresse för trädgårdsarbete blivit så stort, för när du bodde hemma så var det bara pliktskyldigast som du hjälpte till i våra trädgårdsland 🙂 Kram

  1. Emma

   Nope! Inga påskliljor, tror det var vita blommor jag satte ner 🙂 Ja tänk hur man förändras <3 Så glad att jag ändå fått ha det som en del i uppväxten! Kram fina mamma <3

stats