Emma Barremyr

5 anledningar att åka tillbaka till Island

Hej vänner ♥

Underbara, magiska, otroliga och alldeles sagolikt vackra ISLAND! Vilken äventyr du bjöd oss på!

Jag och Pelle var inte hemma länge innan vi började längta tillbaka till Island. Resan vi gjorde där förra sommaren var verkligen ett magiskt äventyr, vi förälskade oss i allt vad denna lilla ö bjöd oss på, och vi är båda överens om att vi vill åka tillbaka. Snart.

När jag tittar igenom bilderna har jag nästan svårt att förstå att det är samma land. Jag vet att jag aldrig slutade förundras över det varierande landskapet, och bilderna är verkligen ett bevis på hur mycket varierande natur det finns att upptäcka där.

Wow alltså! Jag vill sällan åka tillbaka till samma ställe två gånger eftersom det finns så mycket annat att upptäcka, men just Island är speciellt, dit vill jag mer än något annat åka tillbaka!

 

Här är 5 anledningar till varför vi vill åka tillbaka till Island.

>> Göra en flerdagarstur på hästryggen! Åh, det var en dröm som föddes när vi var på Island förra sommaren. Vi träffade flera andra resenärer som gjort just detta och det hamnade snabbt på min och Pelles bucket list. Vi skulle gärna vilja rida på östkusten i omgivningarna runt Borgarfjörður.

>> Vandra längs Hornbjarg! Denna fantastiska havsklippa ligger uppe i Hornstradir i västfjordarna och var egentligen meningen att vi skulle vandrat längs sist vi var där. Tyvärr ställde vädret till det och vi fick ställa in den turen. Men än är inte våra drömmar släckta. En dag ska vi ta oss dit och uppleva denna vackra vandring (googla bilder på Hornbjarg så förstår ni varför jag så gärna vill dit).

>> Reykjavik! Varför vi vill tillbaka till Reykjavik är enkelt – det är en av de mysigaste städerna vi varit i ♥

>> Maten i Island! Vi åt så himla mycket god mat och bara maten i Island skulle vara värt att att åka tillbaka till. (Psssst, här är mina bästa restaurangtips i Reykjavik)

>> Akureyri! En stad i norr som vi som hastigast åkte igenom, men inte hade tid att stanna i. Staden låg vid havet, omgiven av höga berg, och de vackra omgivningarna vi upplevde från bilen går inte att beskriva i ord. Vi bestämde där och då – till Akureyri skulle vi åka tillbaka!

 

IMG_8279IMG_8347IMG_8086IMG_0308IMG_7953IMG_8318IMG_8608IMG_7761IMG_7852IMG_8237IMG_8547IMG_8523IMG_8467IMG_8439IMG_8441IMG_8154IMG_8147IMG_8143IMG_7831IMG_7792

 

Inlägg från Islandsresan!

>> Vandringen på Hornstrandir – DAG 1, DAG 2 och Dag 3

>> Ísafjörður till Vopnafjörður

>> Från Vopnafjörður till Jökulsárlón

>> En dag i Reykjavik

>> The Golden Circle

>> Blå Lagunen med omnejd

>> Från Jökulsárlón till Skógafoss

>> Svar på frågor om Island

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Island är verkligen ett drömresemål! Tyvärr delar jag inte denna dröm med min sambo som föredrar varmare och mer solsäkra resmål. Men en vacker dag (bokstavligen) så hoppas jag att vi ändå åker dit. Om inte annat får jag åka med en vän. Det verkar helt magiskt – som taget ur en saga.

    1. Emma

      Jag förstår det, det är som du säger – magiskt och som taget ur en saga! Men om inte sambon delar det med dig är det ju perfekt för en kompisresa 😀

stats