emmabarremyr

Emma Barremyr

Underbart Bananbröd

God morgon mina solstrålar ♥

Veckorna bara flyger fram och det är redan fredag igen!

Underbara fredag! Skönt, men samtidigt läskigt att tiden går så fort tycker jag! Fast å andra sidan har jag hunnit med massor den här veckan så det kanske inte är så konstigt att tiden går fort? Idag kommer jag jobba i gymmet under förmiddagen och sedan sitta hemma med jobb framför datorn under eftermiddagen innan jag tar helg! Jag har haft väldigt mycket att göra senaste dagarna så ledigheten är efterlängtad!

Precis innan jag åkte upp till Idre kom ett pressutskick från Ristenta med deras nya bakmixer! Att jag gillar färdiga bakmixer lär ni väl inte missat vid det här laget? Jag tycker det är så otroligt smidigt och bakar numera nästan enbart med det. En ska göra det enkelt för dig vet ni 🙂

Och finns det något godare än nybakt bröd? Nej precis! Med en färdig bakmix blir det så enkelt det bara kan bli med ett nybakat rykande färsk bröd!

Aaaaah, mums alltså!!!

Jag testade att baka Risentas bananbröd under veckan och det hamnade högt på bröd-favvolistan hos mig! 

IMG_3979

Det enda jag behövde tillsätta till mixen var två mosade bananer, 1 dl kokosolja, 1 tsk salt, 2 ägg och 2 msk honung – perfekt eftersom det är sånt som alltid finns hemma!

IMG_3984

 Alla ingredienser blandades ihop till en fluffig smet och hälldes sedan upp i den medföljande pappersformen.

IMG_3989

Brödet fick sedan stå i varmluftsugnen i 70 minuter (150 grader).

IMG_4021

Och ut kom det här ljuvliga brödet som vuxit både på bredden och höjden!

IMG_4025

Jag skivade upp brödet och fick ihop 10 skivor som blir perfekta till frukost, mellanmål eller kvällsfika!

IMG_4029

Tips: brödet var jättegott med jordnötssmör, skivad banan och kanel!

 

Fler bröd gjorda på färdiga bakmixer:

 

Ha en härlig fredag och unna er gärna ett nybakat gott bröd i helgen, jag lovar – en blir lite lyckligare av det, hihi!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja nybakad är svårslaget faktiskt 🙂 Och som du säger – smidigt när det är färdigblandat, jag gillar det!

stats