emmabarremyr

Emma Barremyr

PULLED BEEF

Hej vänner ♥

Jag experimenterar hela tiden med nya rätter för att få fram något som både smakar gott och som magen mår bra av. Det är lite trixigt det här med att laga mat utan lök och vitlök. Det bidrar ju med så himla mycket smak och jag saknar det stundvis. Nu funkar ju till min glädje den gröna delen på purjolök, samt gräslök väldigt bra för min mage, så det brukar jag försöka använda mig av numera.

Att göra långkok på helgerna är helt fantastiskt! De gånger det händer brukar jag nästan direkt efter frukosten sätta på en gryta och låter den sedan stå inne i ugnen under dagen. Desto länge desto bättre liksom!

Sist jag gjorde långkok så använde jag min lökfria BBQ -sås som bas och la sedan till lite hackad purjolök, chili, vatten och grädde! Grytan blev alldeles ljuvlig och mina systrar och hennes pojkvänner lovordade den och tog sig mera i omgångar!

Häng med så ska ni få se på en underbar och färgglad tallrik samt smaka på ett gott recept!

IMG_3826 IMG_3824

Ingredienser:

1 kg högrev

1 sats lökfri BBQ-sås <– (recept)

1 hackad chili

1 näve purjolök (den gröna delen vid IBS)

salt, peppar, rökt paprika och chilikrydda

5 dl matgrädde

Sätt ugnen på 150 grader. Börja sedan med att bryna köttet i smör och krydda med salt, peppar, rökt paprika och lite chili. Hacka sedan chili samt purjolök och lägga ner i grytan. Låt fräsa en liten stund och häll sedan på BBQ-såsen och eventuellt lite vatten. Ställ in grytan i ugnen och låt det sedan stå där i 4-6 timmar. Använd en gryta som passar köttbiten i storlek, och se till att köttet ligger i sås hela tiden. Efter 3-4 timmar brukar jag dra isär köttet, blanda runt med såsen och sedan låt det stå där ett par timmar till. Innan servering tar jag ut grytan och blandar i grädde samt smaksätter med lite mer kryddor om behovet finns.

Servera t.ex. med:

Sötpotatisstripes

Tacobröd

Timjanpotatis

Ett gott bröd

En färgglad sallad

IMG_3830

 

Ett annat jättegott tips:

Högrev i rödvinssås!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats