Emma Barremyr

Veckans matsedel vecka 15

Hej mina söta bloggläsare ♥

Den långa bilresan hem från Idre igår var perfekt tid till matplanering!

Jag skrev ihop en mat- och handlingslista för veckan och när vi kom till Karlstad svängde jag och syrran in på Ica maxi och storhandlade. Så himla skönt att få maten fixad för veckan!

Planeringen består av två veggomåltider, en fisk, en kött och en kyckling! Tillbehören varierar mellan rotfrukter, hirs, pasta och pajskal. En stor variation med andra ord. När jag sätter ihop mina middagar är det just så jag försöker tänka – variation på både tillbehör och proteinkälla. Variationen är viktig både för att vi ska få i oss rätt näringsämnen, men även för att vi inte ska tröttna på maten, ellerhur?

Den här veckan är vi bara hemma måndag till fredag jag och Pelle. På lördag åker vi upp till Torsby där mamma och pappa bjudit in mina och mina systrars svärföräldrar på middag. Det blir stormiddag med andra ord, och sen på söndag ska jag och mina systrar ta med mamma på en heldags-överraskning som hon fick av oss i 50-årspresent! Ska bli så roligt att få göra den här grejen tillsammans med dem (tyvärr kan jag ju inte säga något nu eftersom mamma läser bloggen, och det är ju en överraskning som väntar) ♥

 

Så, här har ni veckans matsedel för vecka 15:

Måndag: Ugnsbakad lax med morotspuré

Tisdag: Mandelbullar och kokoskokt hirs

Onsdag: Pannbiff, delikatesspotatis och senapsgräddsås

Torsdag: Pasta på gröna ärtor med gorgonzola, pinjenötter och basilika

Fredag: kycklingpaj med saffran

 

IMG_6553-980x653IMG_0169-980x617IMG_2935IMG_0378-980x653

 

Vad planerar ni att äta för smarrigt den här veckan?

Tipsa mig gärna om ni sitter inne på ett gott recept!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Alltsammans ser så himla gott ut! Jag älskar paj så jag känner att jag måste testa din kycklingpaj snarast.
  Hemma hos mig så käkar jag bland annat lax med dillstuvad potatis och kokt ägg, hemmagjorda köttbullar med stuvade makaroner och halloumi/bulgursallad i veckan! 🙂

 2. Linda Assarsson

  Massa gott du planerat 🙂
  Jag och sambon startar kvällen med tacos ikväll! Tröttnar aldrig 😉
  Imorgonkväll burgare på restaurang med goda vänner, livskvalitet alltså 🙂

stats