Emma Barremyr

Tankar under meditation

FRÅGA:

Hej Emma!

Jag hittade din blogg för snart två år sedan och OJ vad jag älskar den. Du har en sån otroligt sund syn på hälsa och livet i övrigt som jag inspireras av. Självklart var jag tvungen att testa detta med Kirtan Kriya och jag tror verkligen att detta är en form av meditation som kommer att passa mig och som faktiskt kommer att bli av. Jag har en fråga – när jag satt och gjorde detta så kom (såklart) en massa tankar om allt och inget till mig. Ska jag låta dessa tankar komma eller ska jag försöka få bort dem och fokusera på mantrat när dem kommer?

Skulle bli så tacksam om du vill svara på detta! Än en gång, TACK för en alldeles fantastisk blogg. Massa kramar till dig!

 

SVAR:

Hej finis!

TACK <3 Blir så oerhört glad av din kommentar! Det värmer i hjärtat att höra att du uppskattar och gillar det jag gör!

Så roligt att du testade Kirtan Kriya meditationen och kände att den passade dig! Jag tycker personligen att den är så otroligt bra just för att den är ganska kort (endast 12 minuter), men ändå har så otroligt många positiva effekter. Den är också uppdelad i flera olika block, vilket gör det enklare att hålla fokus lite längre.

Jag förstår dig dock när du säger att det kommer massa tankar om allt och ingenting. Precis så är det för mig också.

Våra tankar kommer aldrig att försvinna, och det är inte heller det som är meningen med meditation. Det är fullt naturligt att tankarna kommer, och du ska inte försöka att tränga bort dem, för då ger du dem ditt fokus. Meditation behöver inte innebära att du tömmer huvudet på tankar och fokuserar på ingenting. Notera istället vad det är för tankar och låt dem sedan vara där. Tankarna är inget misslyckande utan en del av processen av att bli medveten om vad det är du tänker på. Öva på att återgå till ditt fokus om och om igen när tankarna kommer.

Det inom dig som upptäcker att du tänker är medvetenheten, den inre stillheten, och det är precis det vi vill komma i kontakt med när vi mediterar. På så sätt kan man säga att några av de mest givande stunderna under meditationen är ögonblicken då du upptäcker att du har glidit iväg i tankar. Gläds åt dessa dessa stunder istället för att bli frustrerad.

Hoppas att svaren hjälper dig vidare i att upptäcka och utvecklas inom meditationen!

Lycka till och ta hand om dig!

KRAM

 

Vill ni läsa inlägget om Kirtan Kriya, min favoritmeditation hittar ni det här!

 

besseggen4

Ett ”minful moment” från när vi vandrade längs Besseggen sommaren 2014 ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats