Emma Barremyr

Stuvade kikärtsmakaroner och kotlettbacon

IMG_3619

Hej kompisar ♥

Här kommer tips på riktigt grym vardagsmat!

Stuvade kikärtsmakaroner med kotlettbacon.

Jag fullkomligt ÄLSKAR stuvade makaroner! Det har för mig varit en snabbmatsfavorit ända sedan barnsben, och tänk – jag tröttnar aldrig! Härom veckan fick jag lust att prova på att stuva kikärtspasta, och tänka sig – det gick ju alldeles utmärkt!

Jag gillar kikärtspastan eftersom den är naturligt glutenfri. Den innehåller mycket mer långsamma kolhydrater än vanlig pasta och är dessutom rik på protein, vilket gör att den mättar bra och gör att vi håller mättnaden länge! Ännu ett plus får den eftersom den är helt ekologisk utan några konstiga tillsater. Det är helt enkelt bara kikärtor i pastaform. Hur bra?

IMG_3609 IMG_3610

Ingredienser (4 personer):

300 gram kikärtspasta

1 liter mjölk

240 gram kotlettbacon

salt och peppar

Smörj en kastrull med lite smör i botten, häll i mjölk och koka upp. Häll sedan i pastan, salta, peppar och låt den koka/ sjuda enligt tiden som är anvisad på förpackningen. Var noga med att röra om ofta och inte ha för hög värme då det lätt bränns vid i botten. Under tiden som pastan kokas steker du upp hackad bacon som du sedan låter rinna av på ett hushållspapper. Blanda sedan ihop bacon med de stuvade makaronerna och servera med en fräsch sallad!

IMG_3621

 

Mer tips på stuvade makaroner!

Stuvade makaroner och köttbullar

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jacqueline

  Så du har, precis som mig, också hittat kikärtspastan! 🙂
  Har också IBS om min mage uppskattade inte alls denna pasta tyvärr, hur reagerade din mage?
  Kram!

  1. Emma

   Kikärtspastan har faktiskt funkat bra för min mage, däremot är inte bönpasta någon höjdare 🙁 Ett alternativ för dig är ju majspasta/ quinoapasta eller bovetepasta 🙂

stats