Emma Barremyr

Påskdagen 2016

Hej vänner ♥

Jag gick tydligen på påskledighet från både blogg och resterande sociala medier i fredags. Det var inte riktigt planerat, men jag berättade ju för er att jag hade haft en ganska jobbig vecka (tack för fin respons och för att ni delade med er), och jag kände därför att jag behövde koppla bort helt och hållet för samla ny kraft den här helgen. Ibland är det bara så himla skönt och välbehövligt att släppa allt och bara fokusera på tiden här och nu, speciellt när jag om omgiven av familj och vänner!

Imorse vaknade vi allihopa upp hos mamma och pappa här i Torsby, och efter en gemensam frukost åkte vi åt olika håll för att träna. Några skulle åka skidor, andra springa, men jag hade bestämt mig för att åka till gymmet och köra ett intervallpass på cykeln. Jag satte på en lista med gamla härliga mellolåtar på Spotify och körde sedan ett pass enligt det här upplägget. Benen fick sig en rejäl omgång vill jag lova!

Under eftermiddagen har vi lagat mat tillsammans och sedan ätit i flera timmar! Jag älskar verkligen när alla är samlade vid matbordet. Farmor, farfar och morfar har varit här, vi har ätit traditionellt påskbord, fikat mammas jordgubbstårta och nu avslutar vi kvällen framför Bingolotto innan vi åker hem till Hammarö ikväll. Efter en helg på vift ska vi imorgon tillbringa sista lediga påskdagen hemma i lugn och ro. Så himla skönt!

Här är några bilder från idag!

IMG_3710

Dagens frisyr! Syrran gjorde en inbakad fläta på mig!

IMG_3716IMG_3731

Ostbrickan brukar vara min favorit på alla buffér. Idag med majskakor, digestivekex, herrgårdsost, blåmögelost, grönpepparost och päron! Mmmmmh!

IMG_3724

För första gången på många år kunde jag äta mammas underbara skaldjurscheescake tack vare Glutenzym från Helhetshälsa. Den är SÅ GOD!!!

IMG_3728

Ugnsbakad lax!!!

IMG_3726

Alltså ingefära- och limesillen, mina absoluta sillfavorit!!! Så himla god, och om ni inte testat rekommenderar jag er att göra det 🙂

IMG_3727

Och så farmors citronpepparsill, en gammal favorit som aldrig går ur tiden, också ett måste på påskbordet!

IMG_3733IMG_3738

 Tunnbrödssnittar med lax, färskost, dill och laxpastej! Snittar är ju bara för gott alltså (och jag var glad som kunde äta även tunnbröd för första gången på många år, yeeey)!

IMG_3732IMG_3753

Kantarellomeletten är också en gammal favorit som jag numera undviker på grund av att jag inte kan äta svamp länge (IBS-relaterat). Jag fick nöja mig med att lukta på den goda stuvningen och var glad att det fanns så mycket annat gott att äta. Hihi 🙂

IMG_3717IMG_3748IMG_3759

 Så mycket gott på en tallrik!!!

IMG_3756IMG_3763

 Klicka här för att komma till receptet på mammas glutenfria jordgubbstårta!

IMG_3765

 Redo för Bingolotto!

IMG_3773

 

Bingolotto var en spontan idé vi fick idag jag och Pelle tillsammans med mamma och pappa! Som jag skrivit förut är det en himla mysig grej att göra om söndagskvällarna såhär ibland. Det är mysigt att sitta och spela och kolla på underhållningen, och vinner vi något är det ju bara en bonus!

Hur har eran helg varit? Vad har ni hittat på i påsk?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Vilken lugn och fin påskhelg ni alla njutit av! Så härligt att få spendera kvalitetstid tillsammans med nära och kära. Du gjorde helt rätt i att koppla bort dig från alla sociala medier. Över lag så känns det som om många gjort detta kloka val då det varit väldigt lugnt med uppdateringar på exempelvis Facebook och Instagram i helgen.
  Än återstår en dags ledighet. Hoppas att ni får en riktigt fin måndag!
  Kram <3

  1. Emma

   Ja det är underbart 🙂 Skönt att fler verkar ha hållt sig från sociala medier, jag kan tycka att det hör lite ledigheten till – att lägga bort telefonen och fokusera på nuet istället. Hoppas du också haft en fin påskhelg och fått vila upp dig! Ha en stålande vecka fina du! Kram <3

 2. Frida

  Åh så himla härlig din påskdag såg ut! Och allt såg gott ut, speciellt dendär kantarellomeletten 😀 Jag firade påsk i stugan med min familj och släkt. Vi har ätit massa gott, tränat, kört skoter och bara umgåtts. Påsken alltså!

  1. Emma

   Ja påsken är så himla mysig! Skönt att bara få umgås med nära och kära <3 Låter som du haft en kanonhelg du också, härliga saker!!! kram

stats