emmabarremyr

Emma Barremyr

Svar på frågor om resan

Alexandra – Åh, välkommen hem, gullet! <3 Jag undrar vad som var det absolut bästa ögonblicket under er resa? 🙂 Bamsekram!

Tusen tack sötnos <3 Oj, det absolut bästa ögonblicket? Det är en himla, HIMLA svår fråga eftersom vi hade så många bra stunder under resan! Vi gjorde ju två helt magiska vandringar – Tongaririo Alpine Crossing och bestigningen av Mount Alfred med utsikt över Paradise Valley. Och sen fallskärmshoppet över Abel Tasman Nationalpark! Obeskrivligt! Men även de enkla stunderna när vi cyklade vid Lake Tekapo och Abel Tasman Nationalpark, åt en Fergerburger (världens godaste hamburgare) nere vid lake Wakatipu i Queenstown eller när vi campade vid Lake Pukaki var helt oförglömliga stunder. Kan tyvärr inte välja en 🙂

 

skydive-at-nz074IMG_1768IMG_2418

 

Anna – Välkommen hem Emma! 🙂 Jag undrar hur länge ni hade planerat resan och om det är svårt att vara borta från jobbet så länge? 🙂 Åt ni något typiskt NZ (inte för jag vet vad de äter för speciellt men ändå!), vad jobbar Pelle med? 🙂 Kram!

Hej Anna! Och tack så mycket, det är härligt att vara hemma igen! Att resa till Nya Zeeland var något vi drömt om ända sedan vi blev ihop i stort sett, men vi bokade allt för ungefär ett år sedan och började då planera resan på riktigt. Resan till Thailand var det mamma som bjöd på i och med att hon fyller 50 i år (så otroligt snällt, jag vet ♥). När vi fick “skjuts” till Thailand hade vi ju ändå kommit halvvägs till vårt drömresemål, så vi passade på att boka en flygresa ner till Nya Zeeland på samma gång och slog alltså ihop dessa resor!

Att vara borta från jobbet var inget problem för mig! Det är klart att mina PT-kunder blev lite lidande och jag saknade dem, men halva tiden av mitt arbete utför jag framför datorn, och den hade jag ju med mig under resan – så jag har faktiskt jobbat hela semestern i stort sett (med blogg och PT-online).

Pelle jobbar som underhållsingengör på Billerud-Korsnäs i Grums och hade sparat en del av sin semester från i somras, samt att hon tog ut några veckor av 2016 års semester, så han var helt ledig under resan 🙂

Mat som är typiskt NZ är väl lamm och pumpa/ sötpotatis. Det åt vi både ute på restaurang, men även i husbilen där vi lagade massa olika rätter med både lammkorv, lammstek och lammfilé som vi serverade med sötpotatis och pumpa, antingen kokt eller stekt i ugn. Utöver det åt vi på Fergburger (en känd hamburgerrestaurang i Queenstown och Christchurch) samt Tank som är en av Nya Zeelands “hälsokedjor” med goda sallader och smoothies.

Kram

 

IMG_0228IMG_2441IMG_2309 2

 

Fanny – Hej Emma! Först och främst tack för en toppenblogg! Har läst den varje sedan lång tid tillbaka. Det har varit väldigt spännande att följa er tid på Nya Zeeland eftersom det bara är en månad tills jag själv ska dit! Har fått mycket bra tips från er. Vad skulle du säga var resans tre bästa höjdpunkter? Ett par praktiska frågor också… Hur gjorde ni med telefon, ni fick ju ringa efter service osv? Hade ni gps i husbilen och var den i så fall uppdaterad? Har du nåt särskilt tips att dela av med dig av så tas det tacksam emot. 🙂

Hej Fanny! Tusen tack för dina fina ord om bloggen, de gör mig oerhört glad och det är roligt att du följt den så länge! Åh, lyllo dig som ska till Nya Zeeland snart – du har ett helt fantastiskt äventyr framför dig! Höjdpunkterna på resan nämnde jag i frågan längst upp, så kika in dem!

Men om jag ska nämna tre platser som ni inte får missa skulle jag säga Queenstown med omnejd, Mount Cook (finns jättefina vandringar där om ni lyckas träffa en fin dag, och vägen dit går längs Lake Pukaki – så galet vackert) och Tongaririo National Park.

Angående telefonen så köpte vi ett NZ-simkort och satte in i telefonen och laddade det med både kontanter för att kunna ringa och surf. Detta gjorde att vi lätt kunde ta kontakt med med de vi behövde samt att vi alltid kom in på internet om vi behövde kolla saker. Simkortet hette 2 degrees, och det hade helt okej mottagning på de flesta platser vi stannade på (inte alltid längs vägen och i nationalparker)!

GPS hade vi i husbilen och den var så uppdaterad som den kunde vara! Även om det går att sitta och kolla på karta osv så rekommenderar jag verkligen att man har GPS om man kör husbil. Speciellt om man ska in i städer och köra då det mest blir krångligt att köra fel på ett så stort fordon!

Ååååh, ni har verkligen något underbart att se fram emot! Jag är AVUNDSJUK (om jag nu har rätt att få vara det, hihi?). Njut och ha en världsbäst resa <3 Kram!

 

IMG_2585IMG_2682IMG_2100

 

Fler svar och ett inlägg om resans budget kommer inom kort…

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej Emma!
  Jag och en vän tänkte göra en liknade resa som den ni gjorde. Men vi har lite funderingar gällande husbilen och dess försäkring.

  Hur gjorde ni med den, tog ni en som tillkom med bilen, eller löste ni en (billigare) privat och i så fall vilken och hur då?

  Tack för en bra blogg!

  1. ptbyemma

   Hej! Vad kul, ni har en fantastisk resa framför er, Nya Zeeland är det bästa vi gjort!!! Vi tog försäkringen till husbilen, ville inte krångla, utan vara säkra på att allt vi behövde var med! Hoppas resan blir fin. Kram

stats