emmabarremyr

Emma Barremyr

En uppdatering om Jetlagen

Hej vänner ♥

Alltså, jag vet inte riktigt vad som hänt med mig? Jag upptäcker nya sidor hos mig själv – idag försov jag mig ända fram till åtta (yogan började nio)!!! JAG FÖRSOV MIG! Det händer inte, haha. Eftersom jag alltid vaknar av mig själv ställer jag nästan aldrig klockan om jag inte ska iväg innan sju. Mitt kropp går så jäkla mycket på rutin och jag försover mig inte helt enkel (vet att det inte är normalt, men sån är jag). Men idag hände det alltså! Jag vaknade vid fem och kände mig ganska så utvilad eftersom jag sovit sen nio igår kväll. Jag skulle bara dra mig en stund och vaknade sedan tre timmar senare….. Jag som aldrig somnar om annars….. Hehe.

Jag antar att det är jetlagen som spökar fortfarande och att kroppen inte riktigt vet vad som är dag eller natt än! Man säger att det tar ungefär två veckor att ställa om sig till en ny tid, så vi är väl fortfarande drabbade några dagar till, även om det börjar rätta till sig. Förra veckan var tröttheten mest påtaglig om kvällarna. På morgnarna och under dagen hade jag energi och kände mig pigg i huvudet (inte i kroppen – den kändes mest mörbultad och helknasig), men så slog en helt galen trötthet till på eftermiddagen/ kvällen och jag mådde mest dåligt. I helgen vände det lite, jag orkade sova längre om morgnarna, men tappade mycket energi om dagarna. Tröttheten var påtaglig dygnet runt, och den tröttheten har suttit i hela veckan, och ändå har jag inte lyckats sova längre än till sex/ sju på morgonen?

Inatt fick jag rejält med sömn och det var nog precis vad jag behövde, för idag känner jag mig faktiskt som människa för första gången sedan vi kom hem! Jag har haft energi och känt mig pigg både mentalt och i kroppen. Magen har även den börjat komma i rutin och anpassa sig till den svenska tiden igen – yaaaaay!!! Att vänja magen med nya tider är inte heller det roligaste. De kanske låter konstigt, men har man en mage som krånglar är det viktigt med rutiner och det blir jobbigt att kastar om tiderna. Nu känner jag äntligen hunger och inte illamående om dagarna och jag tror att kroppen äntligen börjar förstå att det är dag på dagen och natt på natten.

Ja ni hör! Att resa har sina baksidor, och speciellt när man reser över många tidszoner. De gånger jag varit i Thailand har jetlagen inte varit lika märkbar, men nu har skillnaden varit dag och natt för oss och det har helt enkelt gjort det lite tuffare.

Men det är såklart värt att vända på dygn fram och tillbaka såhär för att få resa och förverkliga sina drömmar 

IMG_1264

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats