Emma Barremyr

Hej från Christchurch

God morgon vänner ♥

Inte för att det riktigt är morgon hos er än, jag antar att de flesta av er ligger och sover nu och läser först när ni vaknat imorgon. Så därför säger jag GOD MORGON och önskar er en underbar torsdag!

Vi har äntligen lämnat av oss husbilen och checkat in på hotellet i Christchurch. Det gick jättesmidigt alltihop och vi är så otroligt tacksamma för det. En är alltid lite orolig inför att lämna tillbaka fordon, och som ni vet så har ju husbilen strulat för oss nästan hela resan. Vattnet har runnit undan extremt dåligt, och även om vi fick hjälp med det och det då blev bättre, så blev det inte bra. Vi har haft en kökslåda som varit trasig och som lossnat varje gång vi dragit ut den samt att spisplattorna inte alltid funkat. Och som ni vet gick startmotorn sönder för oss redan efter sex timmar, så tja, vi fick inte deras bästa bil direkt. Vi tröttnade till slut på att ringa och tjata om allt (eftersom det aldrig ledde någon vart) och bestämde oss då för att leva med det under resan och inte lägga mer energi på det (det hade redan tagit för mycket). Så nu när vi lämnade av husbilen tog vi upp allt igen, och de var så otroligt snälla och tillmötesgående, mycket bättre än de vi pratat med tidigare. De bad tusen gånger om ursäkt, vi blev kompenserade för allt krångel (inte mycket, men bättre än inget) och så bjöd de även på bussresan in till hotellet i Christchurch. Så nu är vi nöjda och glada, hehe!

Även om vi haft helt magiska veckor i husbilen så känns det skönt att ha checkat in på hotell. Som jag nämnt tidigare så känns det som vi varit borta i en hel evighet, och det ska bli så skönt att komma hem igen. Nu ser vi fram emot att avsluta resan på ett hotell som har mjuka, sköna sängar, fräscha toaletter och gym (yippieee). Imorgon bitti väntar frukostbuffé och självklart kommer vi unna oss utemiddagar på spännande restauranger och luncher på härliga caféer.

Idag blev det t.ex. en alldeles ljuvlig vedugnsbakad pizza med lamm och annat gott på till lunch på BASE. Åh, så gott det var!

IMG_2757 IMG_2767 IMG_2764

Aningens suddig bild fick jag se nu, men det är tyvärr den bästa jag har att bjuda på. Det är verkligen dags för en ny kamera snart (fokus är bara en sak som strular ofta för mig nu för tiden)!

Vi gick en sväng runt city förut när vi gav oss ut på lunchjakt, och oj vad Christchurch har förändrats sedan jag var här sist, vilket var april 2009. Hela centrum kändes som en stor byggarbetsplats och många byggnader är helt förstörda på grund av alla jordbävningar som varit de senaste åren. Jag hade svårt att känna igen mig. Mellan 4 september 2010 och 4 september 2015 har Christchurch med omnejd drabbats av 4 321 jordbävningar som varit starkare än magnituden 3,0. Tre stycken har haft magnituden 6,0 eller starkare, de jordbävningarna inträffade i september 2010, februari 2011 och juni 2011. Fram till februari 2015 hade hela 1 240 byggnader i centrala staden rivits till följderna av detta (källa). Jag tyckte det var hemskt att se hur mycket som förstörts, och håller alla mina tummar och tår för att de slipper fler jordbävningar som förstör staden nu framöver.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats