Emma Barremyr

Maxintervaller på cykel

Hej vänner ♥

Jag hittade en spinningcykel i gymmet på hotellet, och eftersom jag var sugen på att träna kondition och köra ett riktigt svettigt pass (det var så länge sen sist) bestämde jag mig för att köra ett gäng maxintervaller på cykel!

Det är något underbart skönt med att ta få ut sig till max, känna mjölksyran i benen, hjärtat som slår och endorfinerna som skuttar runt i kroppen. Oftast klarar vi så himla mycket mer än vi tror, och känslan av att utmana och vinna över sig själv är oslagbar! Det spelar ingen roll hur äckligt jobbigt det är under själva passet så är känslan efteråt så fantastiskt härlig att det blir värt all smärta och varenda liten svettdroppe!

IMG_2775

Jag var så taggad på att hoppa upp på cykeln igen, och trampade med glädje på med en lätt uppvärmning i runt 10 minuter. Jag varierade position mellan stående och sittande, och jobbade successivt upp pulsen i takt med att musklerna blev varma och redo för utmaning!

Upplägget på maxintervallerna var sedan att trampa på allt jag orkarde i 1 minutvila* 3 minuter, och sedan upprepa detta 10 gånger. Totalt blev det alltså 10 minuter på maxintensitet, vilket kommer ge fin träningseffekt på konditionen!

Ett förtydligande av passet:

 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila
 • 1 min maxintensitet
 • 3 min vila

I intervallerna varierade jag tempo (långsamt och tungt/ lätt och snabbt) och position (stående/ sittande), vilket gjorde det hela lite roligare!

*Vilan ska vara aktiv, vilket innebär att jag inte låter pulsen sjunka för lågt (håller kvar 60-70 % av max HF). Eftersom intervallerna sker på maxintensitet är vilan mellan ganska lång så att jag hinner återhämta mig ordentligt (göra mig av med all mjölksyra) och orka trampa på i max även nästa intervall. Jag förbereder mig dock sista vilominuten innan nästa intervall genom att pressa upp pulsen på den nivå jag vill köra på genom att höja tempo/ motstånd igen.

IMG_2773

Aaaaah, så underbart det var att få köra slut på sig ordentligt igen! 

Tränar ni också något roligt och svettigt idag?

Berätta!

IMG_2777

På mig hade jag vårnyheter från Röhnisch, som jag hade äran att fotas i när jag plåtade nya träningsbilder för Veckorevyn innan jul! 

Linnet hittar ni här // Byxorna finns här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Assarsson

  Cykelpass på trainern i vardagsrummet i morse var rejält svettigt! Men så väldans härlig start på dagen!
  Ikväll blev det en timmes löpning från jobbet, inte lika svettigt men såå skönt!

stats