Emma Barremyr

Horseriding in Tekapo

Hej vänner ♥

Resan börjar närma sig slutet nu och vi har bara några få dagar kvar på drömresan. På lördag flyger vi hem till Sverige igen efter sex fantastiska veckor på resande fot, och det känns faktiskt lite overkligt, men samtidigt skönt. Min känsla är att vi varit borta i en hel evighet, och nu när jag börjar tänka på att det snart är dags att åka hem får jag faktiskt lite hemlängtan. Jag vill dock inte tänka alltför mycket på det, utan istället verkligen njuta av de sista dagarna på resan (hemma finns ju kvar liksom)!

Idag vaknade vi upp till en magisk morgon i Tekapo. Solen var på väg upp, sjön låg nästan spegelblank och en mystisk dimma bäddade in bergen i öster. Det var så galet vackert!

Efter att vi ätit frukost och packat ihop husbilen bestämde vi oss för att vi ville rida idag. Mackenzie Alpine Horsetrekking låg bara någon kilometer bort, så vi ringde dem och hörde om de hade några lediga turer under dagen. De hade de, och 20 minuter senare satt vi på hästryggen i det otroligt vackra landskapet. Vi red runt och över Mount John (ungefär samma led som vi gick i söndags) i ett lugnt och behagligt tempo. Det var mycket branta sluttningar uppför och nedför, och både benen och bålen fick sig en omgång kan jag lova. Härlig känsla ändå!

Det var en rolig tur, och så otroligt magiskt att få uppleva detta landskap från hästryggen ♥

IMG_2699 IMG_2705 IMG_2722

Nu har vi lämnat Tekapo bakom oss och åkt vidare till Mount Somers. Ändrade planer igen alltså! Tanken var ju från början att vi skulle stannat i Tekapo till torsdag, men vi kände oss ganska färdiga där och blev sugna på att vandra i Mount Somers. Det är fördelen med att resa runt själv såhär – vill man stanna längre på en plats så gör man det, vill man åka vidare så gör man det. Det är helt okej att ändra sig längs vägen!

Nu hoppas vi bara att vädret tillåter oss att vandra imorgon eftersom det blir sista äventyret här i Nya Zeeland! Ni kan väl hålla tummarna är ni snälla?

Ha en härlig tisdag mina sötnosar ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Det har varit så kul att få följa med på hela er resa. Verkligen fina bilder och inspirerande reseberättelser. Jag vill också dra iväg snart igen. Kram 🙂 Och njut nu verkligen av de sista dagarna.

    1. Emma

      Åh så kul att höra att du tycker det Sofie! Förstår att du får reslängtan igen, det är så härligt att resa, hihi! Kram

stats