Emma Barremyr

Cykeläventyr i Tekapo

Hej mina vänner ♥

Lake Tekapo. Vilken otroligt vacker plats, jag är alldeles kär!

Idag har vi varit ute på cykeläventyr igen! Vädret här i Tekapo är något av det sjukaste vi varit med om. Som ni ser på bilderna har vi hela dagen varit omgivna av mörka, hotfulla moln, och vi tänkte att vi förr eller senare skulle bli drabbade av regnet under cykelturen. Men icke! Solen har precis som igår skinit på oss hela dagen, och vi har njutit som bara den. Det är som att molnen cirkulerar runt solen och bergen här. Riktigt häftigt (och väldigt skönt att slippa regnet, hehe)!

Vi hyrde mountainbikes på campingen där vi bor och gav oss sedan iväg på äventyr. Vi tog landsvägen norrut på västsidan om Mount John (som vi besteg igår), och sedan grusvägen ner till Lake Alexandrina. Vi trampade på i en galen motvind, och jag undrar om det finns något som är så frustrerande som att cykla i motvind? Det enda jag kunde tänka på för att motivera mig själv att fortsätta var ”när vi cyklar tillbaka kommer du ha medvind, kämpa på nu Emma”.

Från södra änden av Lake Alexandrina går en vandringsled på östsidan upp till campingplatsen vid Lake McGregor (som ligger alldeles intill Lake Alexandrina), som också skulle funka att cykla. Vi tog den, och det var en otroligt fin sträcka med vacker utsikt över bergen och sjön, om man vandrar den vill säga. Hehe. För mig som är nybörjare på MTB var det en riktigt utmanande terräng med mycket stenar, brant sluttning och smal stig. Det enda jag kunde kolla på var stigen framför mig och det krävdes mycket koncentration kan jag säga! Någon utsikt hann jag inte njuta av där inte, hehe!

Men det var SÅ KUL, faktiskt något av det roligaste jag gjort på länge och nu är jag ÄNNU mer taggad på att köpa mig en MTB när våren kommer till Sverige (jag blev ju helt såld när vi cyklade i Abel Tasman Nationalpark)! Som jag njöt idag!

Från Lake McGregor tog vi sedan landsvägen tillbaka till Tekapo och hade då äntligen medvind, vilket gjorde att det gick i en rasande fart. Underbara känsla!

Tre timmar tog turen totalt och när vi kom tillbaka till campingen slängde vi i oss en varsin gröttallrik och gick sedan till Tekapo Springs, som ligger bara några hundra meter från campingen. Där sjönk vi ner i de varma poolerna (36, 37 och 39 grader i respektive pool) och njöt som bara den av att bara vara, ta det lugnt, se på utsikten, dricka cappuccino och ligga i solstolarna resten av eftermiddagen!

IMG_2682IMG_2684IMG_2677IMG_2673 IMG_1782 IMG_2676IMG_1786

 

Hur är det med er? Har ni haft en bra helg? 

Hoppas att ni får en underbar måndag allihopa!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats