Emma Barremyr

Queenstown Hill Track

God morgon på er ♥

Sista dagen i Queenstown har varit helt fantastiskt! Det har inte varit någon vidare värme under vår vistelse i Nya Zeeland, men idag var faktiskt första dagen som det kändes härligt att gå i shorts och t-shirt utan att vi frös. Det har jag faktiskt saknat lite om jag ska vara ärlig, så idag har jag njutit extra mycket!

Vi spenderade våran förmiddag med att storhandla inför sista veckan i husbilen och köpte även med oss ett par sallader från Tank, vilket är lite som Nya Zeelands Blueberry” (de serverar fräscha sallader, wraps, supersmoothies och färskpressade juicer). Därefter parkerade vi husbilen vid Lakeview Holiday Park, packade ryggsäcken med kamera, vattenflaskor och våra sallader och begav oss mot Queenstown Hill Track.

Leden som går upp för Queenstown Hill,  är en fint preparerad led som tar ungefär 1,5-2,5 timmar fram och tillbaka och består av en stigning på 500 höjdmeter. Från centrum måste man först ta sig upp genom branta backar i lyxiga bostadsområden och sedan slingrar sig leden genom skogen upp mot toppen där man möts av en helt bedårande utsikt över sjön och områdena kring Queenstown. Det är bergstoppar så långt ögat kan nå och helt otroligt vackert!

På toppen slog vi oss ner och åt våra medhavda sallader samtidigt som vi njöt av den vackra utsikten! Picknick när den är som bäst!

Sen trampade vi hela vägen ner tillbaka, svängde förbi Bespoke Kitchen som Klara tipsat mig om. Vi köpte med oss lite rawfoodfika (raw bounty och karamellpralin) och fortsatte sedan ner till stranden och The Bathhouse där vi köpte två cappuccino (de har de bästa cappuccino vi smakat). Vi hade tänkt fika på stranden, men det blåste så mycket att vi fortsatte upp till Queenstown Garden där vi slog oss ner i gräset och låg ett par timmar och bara tog det lugnt.

Underbara torsdag!

IMG_2477 IMG_2445 IMG_2449 IMG_2441 IMG_2456 IMG_2466 IMG_2487 IMG_2484 IMG_2479

Nu är mina ben otroligt trötta efter två dagar med två toppbestigningar. Jag kan säga att det var riktigt tufft att gå så mycket uppför, och sedan nedför idag med tanke på träningsvärken från gårdagens äventyr upp på Mount Alfred. Stumma och trötta ben var bara förnamnet, men vet ni? Med lite vilja och jävlar anamma går det mesta!

Imorgon ser jag fram emot en skön vilodag som vi spenderar i husbilen mot Lake Pukaki.

 

Hur mår ni? Vad har ni för planer idag?

Berätta!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Minna

  Wow… Dessa bilder är helt fantastiska Emma! Får mig så reseinspirerad och jaaa peppad helt enkelt. Tack för du tar dig tiden och delar med dig av din otroliga upplevelse!!

  1. Emma

   Åh, tack! Kul att du uppskattar att jag delar och att det inspirerar dig! Hoppas att du kommer iväg på en resa du drömmer om 🙂 Kram

 2. mamsen

  Vilken otroligt vacker natur, jag blir alldeles hänförd och då förstår jag att bilderna, även fast du är duktig på att ta kort inte kan göra naturen rättvis ändå! Ha det så underbart <3

  1. Emma

   Precis så är det! Svårt att få in allt i en bild, för även om bilderna är vackra så är det så mycket mer som spelar in! Så många känslor <3

 3. Klara

  Jag promenerade upp häromdagen men såg inte ett dugg på grund av all dimma… Så jag får nog gå den igen för det där ser väldans fint ut! 🙂 Ser fram emot att följa er fortsatta resa då jag själv inte har råd att ta mig runt med bil eller liknande utan stannar i Queenstown!

  1. Emma

   Om du inte såg något är det absolut värt ett nytt försök om vädret blir bättre 🙂 Och vilken lyx ändå – Queenstown är helt rätt ställe att vara på i Nya Zeeland, där finns det mesta skulle jag säga 🙂

stats