Emma Barremyr

Mount Alfred – vandringstur i paradiset!

Hej vänner ♥

Tidigt igår morse packade vi ihop oss i husbilen och åkte till Glenorchy. Det var Ruth från Canada som vi red tillsammans med där uppe för ett par dagar sedan som tipsade oss om att gå upp på Mount Alfred, 1386 m.ö.h.

Vägen mellan Queenstown och Glenorchy går längs Lake Wakatipu och är sådär löjligt vacker. Känslan av att befinna sig mitt i en saga gör sig ofta påmind och jag fullkomligt älskar det. Jag blir lite avundsjukt på bönderna som har sina gårdar här, som får gå ute med djuren och ha det vackraste kontor en kan tänka sig!

Att bestiga Mount Alfred kan vara något av det jobbigare jag gjort. Jag minns när vi besteg Galdhöpiggen för två år sedan och toppbestigningen av Kilimanjaro som båda var riktigt tuffa. Mount Alfred var inte alls så lång som dessa två, men däremot otroligt brant och sista biten innebar i stort sett klättring upp för stenväggen. I hela två timmar trampade vi på i brant uppför innan vi till slut nådde toppen (tänkt er att stå och göra step up i två timmar, hehe). Benen kändes då bra möra och att veta att vi sedan skulle ta oss hela vägen ner tillbaka för den branta vägen kändes som en stor utmaning med trötta ben. Ofta är det ju inga problem att komma upp på ett berg kan jag tycka. Däremot är vägen ner värre, speciellt om det är brant.

Det hårda slitet uppför gav dock den bästa belöningen en kan tänka sig. Utsikten var fullkomligt sagolik och jag tror inte ens jag gör ett försök att förklara hur vackert det var. Allt sånt tjat börjar bli lite löjligt här nu, eller vad säger ni? Hehe. Det är ju så svårt att förklara i ord, det måste upplevas helt enkelt. Jag förstår varför det kalas för Paradiset här!

På toppen packade vi upp matsäcken, som blev precis samma som när vi gick Tongariro Aplpine Crossing och satte oss i solen och njöt en bra stund innan vi vände ner tillbaka. Det var väldigt tufft att klättra ner från berget, men värst i början då det var som brantast, men det gick och det gick bra. Allt som allt tog turen oss ungefär 4 timmar, vilket var mycket snabbare än vad det stod att den skulle ta. Antar att det står att den ska ta så lång tid eftersom det är så brant, men jag tyckte ändå att vi tog gott om tid på oss!

IMG_2430 IMG_2386IMG_2387IMG_2389 IMG_2415 IMG_2401 IMG_2419 IMG_2418

Nu är vi tillbaka i Queenstown efter en natt på en fricamping nere vid sjön. Idag blir sista dagen här i Queenstown och imorgon åker vi vidare till Lake Pukaki och sedan Mount Cook.

Hoppas ni mår bra!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats