Emma Barremyr

Hemmaspa i repris

IMG_9154

 

Hej vänner ♥

Hemmaspa är något jag fullkomligt ÄLSKAR! Det är så otroligt enkelt och kräver egentligen bara en uppoffring av lite tid till oss själva. Under hösten som gått har jag skapat en helt underbar sparutin här hemma som jag försöker unna mig minst en gång i veckan. Är så glad och tacksam för badkaret, som speciellt nu under vintern har värmt min frusna kropp ♥

Jag berättade tidigare i höstas om mitt hemmaspa, vi kör en repris på det inlägget då jag känner att det behöver lyftas!

 

Här kommer mina bästa tips på hemmaspa!

 

Första och främsta regeln vid hemmaspa – stäng ner allt digitalt och lägg fokus på dig själv!

Sen är det andra du måste göra för ett lyckat hemmaspa att mixa ihop en god smoothie att smutta på i badkaret. Jag gjorde en variant med blåbär, banan och havredryck med chaismak.

Rekommenderas!

 

IMG_9120

 

Nästa steg är massa tända ljus och att sätta på en bra spellista med lugn och härlig musik. En av mina favoritlistor är en lista med avslappnande yogamusik!

Du hittar spellistan på Spotify här!

 

IMG_9150IMG_9129IMG_9124

 

Vi har nu äntligen ett badkar, vilket är något jag längtat efter alla år i lägenhet! Tidigare har jag gjort mina hemmaspa i duschen, och det funkar ju såklart lika bra det med om du inte har badkar – en avslappnande dusch är inte så dumt det heller!

Nu tappar jag dock upp badkaret med riktigt hett vatten! Jag gillar när vattnet är sådär varmt så att det knappt går att sätta sig i badkaret. Det ska ånga ordentligt. Hehe!

 

IMG_9140

 

Nästa steg för ett lyckat hemmaspa är lite sköna produkter att använda på dig själv! Jag använder nästan helt uteslutet Maria Åkerbergs produkter som är ekologiska och passar min känsliga hud alldeles utmärkt!

Rekommenderar dem verkligen baserat på mina egna erfarenheter!

Jag börjar min sparutial med att tvätta håret med hair and body shampoolemongrass och hair conditioner energy för att få det rent och mjukt. Jag tvättar också ansiktet med cleansing för att få bort alla hudrester i ansiktet. Detta är något jag gör varje gång jag duschar även i vanliga fall.

 

IMG_9143

 

Därefter fortsätter jag med en hårinpackning i form av Hair Therapy och ansiktsmaski form av Blueberry Seed Mask.

Blueberry Seed Mask är en lugnande aniktsmask som stärker huden och ger den bättre motståndskraft. Det är en crememask som inte stelnar, passar alla hudtyper och tillför massor av fukt. Blueberry seed mask innehåller närande och skyddnade blåbärsfröolja och passar bra för de med ytliga blodkärl, känslig och lättirriterad hud.

Hair Therapy med eteriska oljor från lavendel och citrongräs är en närande och återfuktande hårinpackning som passar extra bra till torrt hår och torr hårbotten. Jojobaolja har förmågan att ”reparera” hårstrået genom att fästa på skadorna.

 

IMG_9137

 

Sen ligger jag där i badkaret och filosoferar, andas, lyssnar till musiken och njuter av stunden! Så välbehövligt för både kropp och själ ♥

 

IMG_9147

 

När ansiktsmasken och hårinpackningen verkat tappar jag ur badkaret, tvättar ansiktet och sköljer ur håret ordentligt. Jag rakar benen och unnar mig sedan en bodyscrub.

Kroppspeeling Body Scrub innehåller korn från aprikoskärnor och Jojobaolja som gör att huden stärks, stramas upp, blir jämn och mjuk. Den sägs motverka celluliter, förbättra blodcirkulationen samt motverka finnar och oren hud. Grapefruktoljan och Rosmarinoljan stimulerar blodcirkulationen och lymfcirkulationen. Lätt att använda och massera in i huden med peelingvantar!

 

IMG_9127

 

Åh, så ren och härlig jag känner mig efter detta! Så små saker som gör SÅ mycket för välmåendet! Det borde vara lag på att vi skulle pyssla om oss såhär minst en gång i veckan, ellerhur?

Efter badet avslutar jag med Ansiktsvatten och Night Cream i ansiktet, samt Weledas nya Bodylotion Almond på kroppen!

Att smörja in mig efter dusch/ bad är det bästa jag vet! Någon mer som älskar den känslan?

 

IMG_9130IMG_9135

 

Och när jag ändå är så varm och mjuk i kroppen efter badet brukar jag passa på att koppa benen lite. Jag oljar då in huden och ”suger fast” kopporna och drar längs benen. På så vis ger jag mig själv en härlig bindvävsmassage och hjälper även kroppen att transportera bort gamla slaggprodukter som ligger kvar i musklerna. Känslan efter ger fräscha och pigga ben!

 

IMG_9160

 

Därefter kryper jag i pyjamasen, kokar mig en tekopp och sätter mig med en bok i soffan en stund ♥

Ett riktigt MÅ-BRA-TIPS alltså!

 

Brukar du pyssla om dig själv på det här viset?

Har du något härligt tips att dela mig dig av?

 

Ni hittar produkterna i hälsokostbutiker och online.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja visst är det mysigt! Tror jag köpte kopporna på koppingbutiken.se eller något sånt! Man kan googla massagekoppor så gissar jag att det kommer fram 🙂

  1. Sara M

    SÅ skönt när vattnet nästan bränner i skinnet när man går i hehe…

    Jag vill tipsa om en jättebra hemmgjord mask mot pormaskar! Blanda lika delar gelatinpulver, typ 1 tsk, med lika delar mjölk. Micra i cirka 10 sekunder- tills det blir flytande. Smeta på en TUNT lager med fingret där du har pormaskar, på näsan exempelvis. Låt torka 15 minuter och dra sedan av det! Det är viktigt att smeta på tunt för annars torkar det inte. Efteråt har du förhoppningsvis en ren och fin näsa 🙂

stats