Emma Barremyr

Underbara smörgåsfrukostar

Hej vänner ♥

Frukoststunden – dagens bästa stund för njutning om du frågar mig!

Jag älskar ju frukost och till en av mina favoritfrukostar hör ju just en eller ett par riktigt goda mackor! Jag vill helst ha hembakat bröd samt riktigt goda och rejäla pålägg!

Favoritpåläggen på mina smörgåsar är och har länge varit avokado och makrillägg och keso, och nu på senare tid – chevreost och jordgubbsmarmelad.

Jag får aldrig nog!

 

Låt oss prata lite mer om det här med bröd till frukost!

Jag vill påminna om att det inte alls behöver vara dåliga kolhydrater. Det finns bröd som är näringsrika och som blir riktigt bra tillsammans med rätt pålägg!

Äter ni bröd till frukost?

Det som man kan tänka på är att gärna lägga till en proteinkälla och en fettkälla för att göra frukosten mer komplett. Proteiner och fetter tillsammans med fibrer från brödet är viktigt för mättnadskänslan och håller blodsockret stabilt fram till nästa måltid. Kom också ihåg att hembakat inte behöver vara så avancerat eller tidskrävande.

Här är fem favoritrecept på enkla, men ack så goda frukostbröd:

 

Nu – låt oss frossa i några riktigt härliga smörgåsfrukostar!

 

IMG_3907-701x467 IMG_4297-701x467 IMG_4425-701x467 IMG_5284-701x467 IMG_6880-980x653 IMG_9056-701x467 IMG_9800-980x653

 

 Vilket är ditt favoritpålägg?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Yasmine

  Jag e ganska picky och tkr hembakat e godast! Tycker köpebröd är så torrt och tråkigt! 😛
  Ost & smör är ALLTID gott! Ibland kan jag få cravings på leverpastej (skivbar!) & smörgåsgurka
  eller kaviar!!

 2. C

  Kan du äta avokado och mango enligt foodmap?? Jag har för mig att båda frukterna kan ställa till det i magen om man ska tro på foodmap.

  1. Emma

   Det beror lite på hur jag mår psykiskt om man säger så. Mycket stress förvärrar symtomen och då kan jag knappt äta dem alls. Är jag inte stressad och mår ”bra” kan jag äta lite! Mango funkar bättre än avokado dock, och bilderna från ovan är gamla! Även om jag inte kan äta så mycket av det längre är det fortfarande en favorit 🙂

 3. Sara M

  Jag ÄLSKAR bröd! Mina favoritpålägg är nog riktigt smör med en bit lagrad ost och gärna en grönsak; gurka eller paprika. På senaste tiden har jag även fått dille på naturell philadelphia+röd paprika och ägg+kaviar! Mögelost+marmelad är ju också gudagott! Eller jordnötssmör och jordgubbssylt hihi. Svårt att välja!

  Det beror nog egentligen på vilket bröd man har. Jag tål gluten och brukar äta surdegsbröd på helgerna, då gärna med klassiska pålägg- smör och ost, ägg och kaviar, philadelphia. Men till vardags äter jag hellre glutenfria bröd och då passar det bättre med mögelostar och marmelad, eller jordnötssmör.

  Jag vill tipsa om en matblogg skriven av en glutenintolerant kvinna och hon gör bara naturligt glutenfria bröd. Brödrecepten (och övriga recept för den delen) är verkligen grymma- ta en titt för inspiration! 🙂

  Bloggen: kjerstismatochprat.blogspot.com

  1. Emma

   Ja visst är det underbart med bröd! Så många härliga pålägg du nämner! Jordnötssmör och jordgubbssylt håller jag med om är himla gott 🙂 Tack för tipset på bloggen, ska kolla in den! Kram

 4. Frida

  ÅH men mums. Allt ser så himla gott ut!!

  Finns många goda pålägg, men måste säga att ostägget är min favorit.. med örtsalt på! 😀

 5. Stina

  Tycker att nästan alla bröd man köper i mataffärer inte alls är goda så när jag väl äter bröd blir det hembakat. Det är riktigt gott, speciellt med avokado, ägg, keso, massor med grönsaker eller varför inte tonfiskröra!
  Älskar när du delar med dig av dina favoriter inom en viss kategori. Kram

stats