Emma Barremyr

Hobbiton, Waitomo Glowworm Caves och Tongariro Alpine Crossing

Hej vänner ♥

Här kommer en uppdatering från ett regnigt Nya Zeeland!

Eller det regnar iallafall där vi befinner oss! Ett riktigt oväder har dragit in och för tillfället sitter vi och lyssnar på dunder och brak samt ett intensivt regnsmatter mot husbilen samtidigt som vi håller tummarna för att vädret blir bättre tills imorgon, för då har vi nämligen tänkt vandra Tongariro Alpine Crossing. Men just för tillfället gör inte ovädret så mycket, för det är ganska mysigt att sitta inne i husbilen och bara mysa!

Igår lämnade vi Coromandel bakom oss och åkte vidare ner till Waitomo. På vägen passerade vi Hobbiton, som är inspelningsplatsen för just byn Hobbiton i Sagan Om Ringen. Det ligger otroligt mysigt och vackert, och den som vill kan gå en guidad tur i området där filmen spelades in. Vi skippade dock det då vi inte tyckte det var värt 500:- (man får inte gå in i området utan guide), vi lägger hellre 500:- på något annat kul. Och det var häftigt att bara åka i landskapet där!

Kolla bilderna!

IMG_1726 IMG_1714 IMG_1720 IMG_1723 IMG_1728

Imorse gick vi upp tidigt för att åka till Waitomo Glowworm Caves där vi hade bokat en guidad tur i grottorna. Det var en riktigt häftig upplevelse! Det var nästan som att titta upp i en stjärnhimmel från båten när vi åkte runt i grottorna där alla lysmaskar sitter i ”taket”. Googla bilder ska ni få se (tyvärr var det förbjudet att ta kort, så jag har inga bilder själv).

Därefter fick vi ÄNTLIGEN husbilen fixad och sen åkte vi vidare ner till nationalparken där vi nu står parkerade för natten! Det är vackert här också, och jag lyckades knäppa några bilder på det gröna landskapet mitt i ett uppehåll från regnet förut!

IMG_1743 IMG_1748 IMG_1747 IMG_1751

Älskar den gröna färgen på skogen, den gör mig så lugn och trygg!

Och hörrni, vi åker förbi SÅ MÅNGA vackra platser, men det är tyvärr svårt att stanna för att ta bilder eftersom det är smala vägar och vi har en stor och bred bil. Helst vill jag ju ta kort på ALLT här, hehe!

Men håll tummarna för oss att vädret blir bra imorgon nu så lovar jag att knäppa fina bilder som ni ska få se sen!

Skickar iväg en stor kram till er alla ♥

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja Nya Zeeland är verkligen magiskt, och jag tror ni som gillar natur och resor skulle älska det här 😀 Vi njuter som bara den!!! Kram

stats