Emma Barremyr

Nyår i Bangkok

Hej vänner ♥

Wow vilket nyår vi fick uppleva här i Bangkok! Det var storslaget att sitta uppe i en skyskrapa, på 59:e våningen och äta middag under fyra timmar för att sedan blicka ut över Bangkok, räkna ner sista sekunderna till tolvstaget och sedan se hela staden fyllas av fyrverkerier och blinkande ljus! Otroligt mäktigt måste jag säga, och jag rekommenderar det varmt!

Restaurangen Bai Yun på Banyan Tree, där vi tillbringade kvällen var ett helt underbart ställe med trevlig personal, god mat och med en otroligt vacker utsikt över Bangkok! Middagen och nyårsfirandet där var en överraskning och present till mamma som tack för att hon bjudit med oss på den här resan, och jag kan tala om att hon blev mäktigt imponerad. Vi hade bokat bord där tidigt i december eftersom det gäller att vara ute i god till om man vill ha plats i skyskraporna här på nyår.

Kvällen bestod av en middag med 7 rätter och jag hade anmält glutenfri kost, vilket inte var några problem alls. Maten var japansk och väldigt spännande. Jag har inte ätit så mycket japanskt tidigare (förutom sushi), och jag var därför väldigt överraskad över hur gott det var!

Kvällen till ära firade jag med ett glas vin (minns knappt när jag drack alkohol senast) och en mangoshake som varit standard till middagen under resan!

Vi åt under fyra timmar och tiden bara flög förbi när vi diskuterade det gångna året och det vi nu har framför oss. I bakgrunden spelade ett liveband jazzmusik och emellanåt blev vi underhållna av trollkarlar och operasångare.

Det var en väldigt bra kväll helt enkelt!

Tyvärr var det dock mörkt i restaurangen och därför blev bilderna från kvällen ganska värdelösa. Ni vet – bloggarens eviga problem = mörker. Hehe, men jag gjorde mitt bästa. Jag hade hoppats på att få lite bättre bilder på fyrverkerierna, men eftersom baren som vi tillbringade tolvslaget i hade fönster (vi trodde det skulle vara öppet) blev det tyvärr inte så bra. Drömmen hade ju varit att sitta uppe i Vertigo Moon Bar, men det var alldeles för dyrt, så vi fick nöja oss Vertigo TOO, som ju egentligen inte var så pjåkigt med tanke på utsikten, även om vi fick titta genom fönstret.

Här kommer bilderna som jag iallafall lyckades få till någorlunda!

IMG_1360IMG_1364IMG_1369IMG_1373IMG_1376IMG_1377IMG_1381IMG_1382IMG_1386IMG_1388IMG_1391IMG_1393IMG_1396IMG_1406IMG_1404

 

Vad gjorde ni på nyår?

Åt ni något spännande eller hittade på något kul? Eller hade ni bara en riktigt mysig hemmakväll?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Gott nytt 2016!
  Vilket fint avslut på året och resan med familjen ni fick.
  Nu blickar vi framåt mot ett nytt och spännande år. Ert äventyr har precis börjat och jag ser fram emot att följa er.
  Själv skall jag alldeles strax packa i ordning det sista och bege mig mot flygplatsen. Två underbara och härliga veckor på Bali stundar.
  Stor kram <3

  1. Emma

   Gott nytt 2016 🙂 Ska verkligen bli så spännande med det nya året och jag är glad över att få börja det såhär! Kul att du följer oss 🙂 Åååååh, Bali är underbart! Hoppas du får grymma veckor där! Jag följer dig på instagram! KRAM <3

stats