Emma Barremyr

Hälsotips till dig som vill komma igång!

Hej vänner ♥

 

Den nya året innebär för många en nystart! 

 

Många återgår efter julmånaden till träningen och vill komma igång med hälsosamma rutiner igen. Det är också många som bestämmer sig för att komma igång med träning och bra kost för första gången i sitt liv och för dem handlar det om en livsstilsförändring. Är du en av dem som vi komma igång med hälsosamma rutiner, antingen för första gången eller efter ett uppehåll ska du läsa det här inlägget då jag kommer gå dig mina bästa hälsotips inför det nya året!

Först och främst: Det viktigaste är att skapa en bra grund som passar just dig. Du måste BESTÄMMA dig och du måste framförallt vilja och tro på dig själv.

 

IMG_0098

 

Jag ger dig lite tips på vägen hur du kan tänka kring kost och träning:

 • Skapa rutiner kring kosten och ät på bestämda tider (frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål varje dag)
 • Planera maten i förväg. Ta t.ex. en söndagsfika då du/ ni skriver en mat + handlingslista (inkludera även mellanmål) och handlar så sparar du mycket tid för kommande vecka.
 • Planera även träningen och träna bara sånt som är roligt för dig. Är träningen planerad och rolig blir den oftast av. Ett annat tips kan vara att träna tillsammans med en vän (eller en PT :p), då blir det både umgänge och träning i samma smäll.
 • Gör en prioriteringslista – vad är viktigt i ditt liv? Vad VILL DU lägga tid på? Finns det något du kan plocka bort? Bör lägga till?
 • Gå och lägg dig i tid och se till att få den sömnen du behöver.
 • Börja med EN sak i taget – t.ex. att plocka bort socker från kosten, ät 2 frukter om dagen och grönsaker till maten, lägg in ett extra träningspass i veckan, vardagsmotionera osv… Allt göra allt på en gång är oftast inget som håller i längden tyvärr.
 • Och en VIKTIG punkt: jämför dig aldrig med någon annan och dennes vardag och rutiner. Utgå från dig själv och det du mår bäst av! Jämför du dig skapar det lätt stress och kan göra dig omotiverad. DU ska vara i FOKUS!

 

IMG_0126

 

För lite inspiration och pepp, läs också:

 

Ta hand om er vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Tack snälla! Blir så glad av dina ord och att du inspireras av att kika in här! Hoppas du får ett grymt år du också! KRAM

stats