Emma Barremyr

Golden milk

IMG_0625

 

God morgon ♥

Jag har fått en ny favoritdryck om kvällarna!

Härom veckan testade jag nämligen för första gången att göra Golden Milk. Det är något jag tänkt göra ända sedan Sara skrev om det för nästan ett år sedan, men av någon anledning har det blivit av förrän nu.

Jag undrar varför? Direkt jag läste om drycken kände jag att det var något för mig, och från och med första klunken blev jag helt såld på denna underbara dryck. Golden milk har fått sitt namn från den gula färgen från gurkmejan som är en av huvudingredienserna. Gurkmeja har sedan länge använts inom Ayurovedisk matlagning för dess många hälsofrämjande egenskaper. Gurkmeja är släkt med ingefära och sägs hämma inflammationer i kroppen och är även bra för huden och slemhinnorna. Drycken sägs också smörja och mjuka upp våra leder och är perfekt att dricka på kvällen då den hjälper oss att slappna av och på så vis sova gott.

Jag tycker det smakar lite som chaidryck fast med en sting av ingefära och gurkmeja. Min favorit är att blanda pastan med kokosmjölk eller havremjölk, krydda med vanilj och kardemumma och även använda lite sötning i som t.ex. honung. Man kan göra lite som man vill och krydda med de kryddor som man gillar och på så vis få en dryck som passar en själv!

 

IMG_0631 IMG_0630

 

Golden pasta:

1/2 dl torkad gurkmeja

1/2 msk svartpeppar

1 msk torkad ingefära

1 1/2 dl vatten

Koka upp och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta. Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor, pastan räcker till flera glas golden milk. 

 

Golden milk (1 glas):

1/2 – 1 tsk golden pasta efter smak

2 dl mandelmjölk/ kokosmjölk/ havremjölk

1 tsk kokosolja

1 tsk honung

1 nypa kardemumma, vaniljpulver, kanel

Värm mjölken på spisen och vispa ner en klick golden pasta. Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning som du gillar. 

 

IMG_0632

 

Lussebulle och golden milk är himla mysigt och gott till kvällsfika!

 

Har ni testat golden milk?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats