emmabarremyr

Emma Barremyr

Julbord på Sahlströmsgården

God morgon vänner ♥

Julmånaden är äntligen här och jag hoppas att ni alla hade en underbar och fin första advent igår!

Vad hade ni för er? Åt ni någon smarrig adventsfrukost? Besökte någon mysig julmarknad? Adventsfikade? Avnjöt ett härligt julbord? Tränade? Berätta gärna! Jag tycker det är så roligt att få läsa om vad ni har för er!

Själv var jag i Torsby hos mamma och pappa för familjemys hela helgen! Igår vaknade vi upp till en gråmulen och regnig dag och vi höll oss mest inomhus. Åh, vad jag längtar efter riktig vinter med massa snö och minusgrader. Under frukosten brydde vi oss inte om att titta ut, utan tände massa ljus och satt istället och mös vid köksbordet. Inne var julstämningen på topp då mamma pyntat med både tomtar, röda gardiner och juleljus! Mys ♥

Efter adventsfrukosten fortsatte dagen med träning! Jag hade haft två vilodagar och kände mig såååå träningssugen! På grund av det dåliga vädret åkte jag till gymmet för ett inomhuspass på löpbandet. Svettigt, härligt och massa underbara endorfiner som fyllde på kroppen! Wiiiiieeee!

Sen väntade äntligen julbord på Sahlströmsgården!

Eftersom vi är i Thailand över jul tog vi med oss farmor, farfar och morfar dit igår för att bara träffas, umgås och äta god julmat. Fira lite jul tillsammans helt enkelt! Jag hade aldrig ätit julbord på Sahlströmsgården tidigare, men hört så mycket gott om det, så jag hade höga förväntningar på maten. Och vet ni? Det bjöds på sååå mycket gott, och det till och med överträffade mina förväntningar!

Såhär såg det ut!

 

Vi anlände till Sahlströmsgården vi tvåtiden! Utanför ladan hälsade två bockar oss välkomna och även om julkänslan inte var på topp ute, blev den desto bättre inne!

 

IMG_0398

Julgranen var klädd och på bordet stod ett sött pepparkakshus!

IMG_0399 IMG_0402

Vi började med att mingla med lite glögg och pepparkakor!

IMG_0408

Sen fick vi slå oss ner till bords och blev serverade dryck! Jag hade självklart med mig både Lactrase och Nogasin, och kunde därmed njuta av julbordet utan några som helst problem med magen. Så otroligt skönt!

Missa inte första advents tävling där ni kan vinna båda dessa produkter!

IMG_0411

Sen var det bara att hugga in i det underbara julbordet som stod uppdukat!

IMG_0412 IMG_0413IMG_0427IMG_0429IMG_0426

Jag själv är mest förtjust i det kalla på julbordet. Älskar lax, sill, paté, ägg, kallskuret, senap, bröd, potatis, ost, grönsaker och frukt! Mums alltså!

Såhär såg första rundan ut som bjöd på mycket njutning vill jag lova! Dessutom fanns fröknäcke bakat på majsmjöl, vilket gjorde det hela ännu bättre. Så otroligt gott med ost på!

IMG_0421 IMG_0422

Såhär såg förresten jag och Pelle ut!

IMG_0458 2

Efter att ha låtit första tallriken sjunka lite gick vi vidare på det varma bordet. För min del blev det bara lite korv och revbenspjäll från det varma, sen fyllde jag på med lite mer kallskuret (alltså rökt lamm och viltkött!!!), sill och lite potatis!

IMG_0425IMG_0433

Sist, men inte minst väntade efterrättsbordet! Och alltså – VILKET BORD! Jag brukar inte gilla ris a la malta, men den här ris a la maltan?! Det var den godaste jag någonsin ätit, HELT underbar!!! Och sen allt godis – choklad, knäck, fudge och nougat!

Ett riktigt härligt avslut på julbordet minsann!

IMG_0434 IMG_0436

 

Det här var förmodligen den enda julmaten jag kommer äta i år, och därför är jag glad att det bjöds på så mycket gott igår! Jag har såklart tänkt baka lite julgodis och andra godsaker själv, men fixar julmat här hemma, det gör jag inte! Hihi 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexandra

  Åh, vilka härliga bilder! Mysigt 🙂 Här dukade vi upp en advents-knytis-brunch igår ihop med familj och lite släkt. Mysigt, gott och första adventskänslan infann sig. Love it!

 2. Linda Assarsson

  Vilket julbord 🙂

  Jag är mest förtjust i dessertdelen av julbordet jag 😉

  Min 1:a advent bjöd på en mysig frukost, löpning t/r jobbet, en galet intensiv dag på jobbet och sen film, sambotid & choklad som avslut 🙂

  Frukosten såg ut såhär:

  http://lindaassarsson.blogg.se/2015/november/nybakt.html

  Så härligt för er att snart komma till värmen i Thailand 🙂
  Jag gillar alla årstider, men extradosen sol som en resa vintertid gör är fantastisk!
  Vi åker till Gran Canaria på cykelsemester om 2 veckor = så härligt!

  1. Emma

   Ja det var ett grymt julbord 🙂 Håller med om att dessertdelen är en del av det bästa! Hihi 🙂

   Vilken härlig första advent Linda! Och vad roligt att ha en cykelsemester på gran canaria att se fram emot! Skönt att få lite extra sol såhär års som du säger! Jag längtar också himla mycket tills jag får det i Thailand 🙂

   Kram

stats