Emma Barremyr

FÖRSTA AVDENT – tävling i samarbete med BIOLAC

PT by Emma adventskaldenser 2015

 

God morgon mina solstrålar ♥

Hoppas att ni fått en riktigt härlig start på dagen och att ni njuter av en god adventsfrukost!

Idag kör vi igång med Adventskalendern 2015 här på bloggen och först ut är BIOLAC som tävlar ut fem paket med 1 burk av Lactrase GO och 1 burk av Nogasin GO. Ni är alltså fem stycken som har möjlighet att vinna en ask av respektive produkt!

 

IMG_0189

 

Såhär i juletider kan jag som har IBS och laktosintolerans uppleva att mina besvär blir värre. Jag vet vilka livsmedel jag ska undvika för att må bra, men problemet är ju att det under december månad vankas en del sociala tillställningar så som julbord, julmiddagar, nyårsmiddag, julfikor o.s.v. Det är ofta är svårt och absolut inte roligt att undvika allt som magen reagerar på och symtom som uppsvälldhet, gasig mage, halsbränna och sura uppstötningar kommer tyvärr ofta tillbaka.

Ni som lider av samma problem som mig vet att det är just vid dessa sociala tillfällen som man vill vara symtomfri och må bra. Tänk vad härligt att kunna njuta av maten, godsakerna och den mysiga julmånaden tillsammans med nära och kära istället för att sitta med en ond mage som spänner över byxkanten!

Det är här Nogasin och Lactrase kommer in i bilden!

 

IMG_7234

 

Nogasin är ett matsmältningsenzym som hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och på så sätt minskar gasbildning och uppvälld mage! Genom att ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där problem förväntas kan symtomen på så vis förminskas. Jag själv är väldigt känslig mot lök, svamp, bönor, kål och andra svårsmälta kolhydrater och stoppar därför alltid i mig ett par tabletter av Nogasin för att hjälpa magen att bryta ner dessa ämnen!

Genom att klicka här kan ni läsa mer om Nogasin, hur det används och hur det fungerar!

 

IMG_7243

 

Lactrase är en tablett som ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Det är något som jag har använt ända sedan jag fick veta att jag var laktosintolerant och många gånger varit oändligt tacksam för de gånger det inte funnits laktosfria produkter. Som t.ex. nu när det vaknas en del julbord som innehåller ganska mycket mjölkprodukter som ställer till problem för många. Tänk vad härligt att få njuta av ris á la malta, knäck, jansons frestelse mm utan magont!

Lactrase GO innehåller det ämnet som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i magen så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Tabletterna är perfekta nu under december när det vaknas julbord, julfikor och nyårsmiddag!

Genom att klicka här kan ni läsa med om Lactrase!

 

IMG_0190 IMG_0201 IMG_0197 2

För ett par helger sen såg det ut som på bilderna ovan då jag och min familj och firade fars dag på restaurang där det bjöds på en ljuvlig buffé. Ett typiskt bra tillfälle där jag har med mig både Lactrase GO och Nogasin GO för att slippa magproblemen och istället fokusera på att umgås och njuta av maten!

 

För att vara med och tävla:

 • Kommentera inlägget och berätta vad som är din favorit på julbordet!

Tävlingen pågår på fram till lördag 24.00 och vinnarna presenteras nästa söndag!

 

Alla är välkomna att vara med och tävla! Kanske har du inte själv magproblem, men vet någon i din närhet som skulle bli otroligt glad för dessa produkter? Tävla då för dennes skull, vore det inte en fin gest att kunna ge bort dessa produkter och därmed hjälpa hen till en gladare mage nu i juletider?

 

IMG_0188

 

Eftersom både Nogasin och Lactrase går att tuggas/ sugas på behöver ni ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt. Det enda ni behöver göra är att tugga i er 1-2 tabletter och därefter har ni direkt effekt och kan njuta av det goda på julbordet!

Ni hittar Nogasin GO och Lactrase GO till försäljning på alla apotek!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Biolac!

 

Lycka till och ha en underbar söndag och första advent mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese Ottosson

  Skulle vilja vinna dessa då båda mina döttrar använder lactrase när de är på kalas eller leker hos vänner då deras vänners föräldrar inte förstår hur dåligt de kan må om de får i sig lactos. Jag och de känner oss säkrare. .

  Min 9åring älskar omeletten & rödbetssallad och 4 åringen köttbullar så de är ett måste på julbordet 😀 ♡

 2. Natalie

  Min favorit är utan tvekan den norska julkorven som min mormor alltid har med! Det är verkligen nostalgi för mig, men de senaste åren har magen bara blivit ännu värre och den är fortfarande dålig efter min celiaki diagnos och därmed strikt glutenfri kost. Pga att min mage inte blir glad av korvar i allmänhet har jag tvingats utesluta den från julbordet (till min stora sorg… :'( ) trots att den egentligen är glutenfri. Att få testa dessa tabletter vore superintressant där att se om de hjälper! Har verkligen testat ALLT! :'(

 3. elin a

  Min favorit kommer alltid att vara ålen! Helst ska farfar har dragit upp den och rökt den, men all ål går bra det med! Det är den enda gång vi äter de och det är tradition!

 4. Karin

  Hej Emma, va kul med tävling =) Uppskattar din blogg och att du skriver om så olika ämnen. Tidigare idag hämtade jag tips från din blogg om hudvård och smink från MÅ och la en beställning till Piggabutiken och nu tips om vad som kanske kan hjälpa min onda mage, tack!

  Ditt inlägg ger mycket hopp till oss med svåra IBS-besvär och som inte tål laktos. Tänk om dessa tabletter kunde hjälpa en =) Jag skulle bli så glad om jag i år skulle kunna få njuta av julmaten och av att umgås. Förra julen blev jag sängliggande i 4 veckor pga magsmärtor. Så i år hade det varit jätte kul att kunna njuta av mina favoriter; janson, kallrökt lax och ris à la malta =)

 5. Julia

  Wow de skulle vara perekta, inte bara i jul utan även under min födelsedag som är en vecka innan, och såklart alla andra tillfällen man vill lyxa till det lite! Jag har under senaste året insett att laktos är huvudsakliga anledningen till min konstanta uppblåsta mage och magsmärtorna som jag haft problem med sen flera år tillbaka och precis som du säger blir det lite besvärligt med ett julbord fullt med godsaker. Min favorit är allt gotte som bara kommer fram på julen, ischoklad och knäck är 2 absoluta favoriter och såklart allt chokladgotte! Vi har som tradition att baka massa olika chokladpraliner, det är helt klart en av de bästa sakerna med julen, så mysigt att stå hela familjen i köket. Det skulle göra så mycket att kunna njuta av allt detta utan att behöva tänka på magen!

 6. Rebecca

  Åh, dessa hade jag himla gärna velat vinna då min mage lever sitt egna liv ibland. Jag är vegetarian så därför är det mer ”matiga” julbordet ingen superfavorit, men favoriten är ju helt klart risgrynsgröten och ris a la maltan! Där tar jag gärna en extra portion 🙂

 7. sandra

  Åh, detta var en tävling för mig! Har verkligen problem med gaser, magknip och uppkördhet efter varje måltid. Minns inte senast jag kunde njuta av en middag med vänner eller andra utan att behöva oroa mig för gaserna eller att jag ska behöva springa på toa hela kvällen… Dessa tabletter vill jag verkligen ge en chans! Min absoluta favorit på julbordet är inkokt lax med rom/räksås, så lent. krämigt och gott! Snackar vi dessert är det vitchokladkladdis med saffran eller chokladtryfflar med olika likörsmaker. Kram på dig!

 8. Josefine Fransson

  Åh, vilken passande tävling för mig då jag lider av laktosinolerans och IBS. Detta skulle var underbart att få vinna dessa produkter särskilt nu under juletider! Min favorit på julbordet är mammas hemgjorda köttbullar, mumms <3
  Kram

 9. Cilla

  Tänk om jag kunde vinna dessa produkter, kanske kunde de rädda min jul som jag har ångest över redan hur jag ska klara med jobbig mage. Jag har ibs och laktos intolerans och är även under tillfrisknad från anorexi. Men när ibs ”skoven” sätter in är det extremt svårt att kämpa och äs gör sig mer än hörd, så svårt att äta och följa alla måltider när magen krånglar ( annars sköter jag mig som jag ska) därför skulle jag hemskt gärna vilja prova dessa produkter.
  Tänk att kunna njuta av julbordet tillsammans med mina barn utan att avstå div saker ifall att…..

  Min favorit på julbordet är helt klart gravade laxen, en skinkmacka med senap sitter inte heller helt fel!

 10. felicia kyrk

  Farmors köttbullar, dom slår allting, behöver inte vara mer komplicerat än lite kryddpeppar och köttfärs mums!

 11. Molly

  Några favoriter är lax, grönkål & senapsgriljerad kålrot (men även min mormors dundergoda limpa – ”mormors limpa”)!
  Detta skulle betyda mycket då jag fick möjligheten att testa nogasin och lactrase och min mage var normal även om jag åt baljväxter, vattenmelon (sjukt, jag vet), laktos, osv. Jag har rätt stora problem med detta och vikten har pendlat enormt. Dock så är Nogasin och Lactrase väldigt dyra och en av mina föräldrar pluggar, så möjlighet till att köpa sådant är inte så stor precis. 🙂

 12. Emma

  Efter år av magproblem med tusen gånger fler ”no no’s” än tillåtna livsmedel är jag innerligt LYCKLIG av att ÄNTLIGEN kunna säga att GRÖNKÅL är det bästa jag vet på julbordet. Sedan jag började med fodmap har jag frossat i grönkål och jag ÄLSKAR att kunna äta KÅL. Det går att äta som det är, koka soppa på eller äta i en fräsch sallad. Mer grönkål åt folket på självaste julafton!!!!

 13. Johanna

  Hej! Min favorit, om jag måste välja en, är pappas janssons frestelse… Jag har IBS och som student får jag prioritera bort mat som gör magen ledsen eftersom min ekonomi inte riktigt tillåter dyra kosttillskott och läkemedel. Därför vore det underbart att vinna dessa produkter så att jag får njuta lite extra av god mat i jul. Kram!

 14. Johanna

  Hej! Jag har IBS och som student får jag prioritera bort mat som gör magen ledsen eftersom min ekonomi inte riktigt tillåter dyra kosttillskott och läkemedel. Därför vore det underbart att vinna dessa produkter så att jag får njuta lite extra av god mat i jul. Kram!

 15. Amelie G

  Risalamalta är min favorit på julbordet helt klart! Älskar grädde och mjölk så en perfekt och mättande efterrätt enligt mig.

 16. Sanna

  Min absoluta favorit är helt klart den gravade laxen! Tur för mig att den är FODMAP-godkänd också, tyvärr går det inte så bra med den delen under den här tiden på året, t ex när jag vill äta min andra favorit Jansons frestelse 🙂

  Vill verkligen vinna den här tävlingen!

 17. Jeanette

  Åh skulle väldigt gärna vinna då jag själv har IBS och en mycket krånglig mage. Min favorit är ris a la malta! 🙂

 18. Annika

  Min favorit är definitivt grönkålen i alla former! 🙂 paj, sallad, gratäng, chips……MMMMhhm.:) Tack för en inspirerande blogg. kram

 19. Petra

  Det här kommer vara min första jul på väldigt många år som jag kommer äta helt valfritt på julbordet men jag har fortfarande problem med magen kring många maträtter. I år kommer jag äta julskinka som varit en stor favorit men också Janssons frestelse, det bara måste gå detta år då det är SÅ otroligt gott!!

 20. Josefin

  Jag har själv ibs sen några år tillbaka och vet hur jobbigt det kan vara under julen, men min farmors laxpaté kan jag inte vara utan!

 21. Sanne Möller

  Åh detta hade ju varit alldeles perfekt i jul för mig som är laktosintolerant och den andra för min mammas ”problem mage”. Min absoluta favorit (förutom skinkan, slurp!) är en fantastiskt god rödbetssallad. Rivna rödbetor tillsammans med äpple, majonäs, senap och pepparot och så äter man det tillsammans med lite rökt lax… Mmmmm!

 22. Amalia

  Hej!
  Min favorit på julbordet är hårt julbröd med egengriljerad julskinka och senap på. Det måste vara julbrödet från Roslagsbröd. Detta var det första som jag åt för att JAG ville det när jag var som sjukast i anorexi och hade bestämt mig för att börja äta igen (trots att alla inom vården sa att det var omöjligt och att jag skulle se dålig ut i statistiken och att de därför inte ville vårda mig.. (oklart vilken statistik?).
  Och ja, jag valde julafton av alla dagar att börja lätta på reglerna (den julafton som för mig var steget mot ett liv, men som mina föräldrar trodde var den sista jag skulle få uppleva).
  När man levt på quornfilé i 6 månader så var en hårdbrödmacka (vit såklart!) med en stor skinkskiva med massa griljering (socker!) och senap typ det godaste jag någonsin ätit. Och det är fortfarande så faktiskt, såhär 5 år senare.

 23. Jonna

  Kul med tävling!!
  Min absoluta favorit på julbordet måste nog faktiskt bli mammas rödkålssallad! Helt underbar med mjuk och varm rödkål och massor av kryddiga och ljuva smaker. Alldeles underbar!

 24. Sofia Häger

  Favoriten för mig på julbordet är inget riktigt traditionellt, utan mammas ”kaneljanson” som vi kallar den! En jansons frestelse gjord utan fisk, på rotfrukter osv, så himla god! Och såklart farfars köttbullar sitter alltid fint också 🙂

  julkram

 25. Sara Winbro

  Hej! De där tabletterna verkar passa perfekt för mig och jag skulle hemskt gärna vilja kunna njuta av min mammas specialgjorda vita julsås, vilket är min favorit på julbordet, utan någon magont.

 26. Bella

  Min absoluta favorit på julbordet är, och har alltid varit rödkål. Detta är dock en aning problematiskt då min mage reagerar kraftigt på alla typer av kål, lök och väldigt feta produkter såsom grädde och creme fraice. Rent smör går dock bra. Produkterna ovan låter verkligen som något jag borde testa! De hade kommit väl till pass och funkar de, hade det inte bara gjort julen bättre, utan även diverse sociala sammanhang där man äter. I nuläget tycker jag inte om att äta tillsammans med andra då min mage svullnar upp och gör jätteont p.g.a. gaser. Det är verkligen trist! Äta tillsammans är ju ett av de bästa sätten att umgås 🙂

 27. Hanna

  Låter som riktigt smarta produkter som skulle vara värt att testa för att lindra besvären! Min favorit på julbordet är min morbrors kycklinglevermoussé! Smakar som bäst på hans egenbakade julknäckebröd 🙂

 28. Elin

  Efter år av magproblem har jag äntligen träffat en dietist som har föreslagit att jag ska testa FODMAP. Dock tyckte hon att jag kan vänta till efter julen med att börja, och då skulle de här tabletterna passa perfekt!
  Jag kan omöjligt välja bara en favorit på julbordet, men jag äter alltid skinkan, köttbullarna och min mammas julkorv! Det är suuupergott med potatismos och en klick äppelnos!
  Ha en trevlig flrsta advent! 🙂

 29. Michelle

  Åhh detta skulle underlätta min svåra IBS så otroligt mycket (är både gluten och laktos).
  En av mina absoluta favoriter på julbordet är helt klart varmrökt lax! Den äts med en helt naturlig och hemmagjord sås som vi brukar göra till.

 30. Lina

  Min favorit är absolut Gustavalax med hjortroncreme!
  Har sedan i vår fått veta att jag är glutenintolerant men känner att min uppblåsta mage avslöjar något mer. Enligt läkaren skulle den redan försvunnit. Precis som du så mår jag bättre utan lök och jag känner även att magen inte är så förtjust i mejeriprodukter som inte är tillagade.

 31. Sanna

  Min absoluta favorit är hemmagjord grynkorv med Apotekets senap tillsammans med mammas egen gjorda jansonsfrestelse!
  Jag är född med laktosintolerant och har precis börjat min utredning på ibs och har riktigt dålig koll på vilken mat som funkar bättre och sämre än, så detta skulle hjälpa mig så bra! Perfekta julklappen!

 32. Linn

  Åh, detta skulle underlätta min ibs och laktosintolerans!
  Det absolut bästa på julbordet är självklart den gravade laxen med en stor klick hovmästarsås 🙂

 33. Sara M

  Åh jag vill vinna Lactrase Go! Jag är själv laktosintolerant och dessutom så har jag sedan barnsben haft svårt att svälja tabletter, så jag brukar strö ut pulvret från kapslarna över maten vilket faktiskt är jobbigt, särskilt då jag är student och går på sociala evenemang flera gånger i veckan, plus att pulvret smakar blääää.

  Min favorit på julbordet? Så svårt att välja! Men från det salta julbordet måste jag nog säga rödbetssallad! Dels för att färgen gör mig helt lycklig, så intensivt lila utan massa konstgjorda färgämnen, och dels för den underbart goda, krämiga smaken! Dessutom passar rödbetssallad till alla andra favoriter på julbordet- till köttbullar, prinskorvar, skinkan och till vörtbrödet!

  Från det söta gillar jag allra, allra, allra mest (min pappas 😉 ) ris alá malta med kanel och körsbärssås! Sådär gräddig och söt, alldeles ljuvlig mmmm….

 34. Elise

  Min favorit på julbordet är mimosasalladen. Då jag har både ibs och är laktosintolerant så är jag, precis som du, beroende av lactrase för att kunna äta det på julbord ordnat av någon annan. Att även få prova nogasin skulle vara kul för att se vilken effekt det kan ge för att lindra besvären av ibs.

 35. Caroline

  Wiho, kul med tävlingar! Som fiskgalning älskar jag all sorts fisk på julbordet mest men om jag bara får välja en favorit så blir det sillen, så gott! Kram.

 36. Emma

  Tack för en härlig blogg och julkalender! Min favorit på julbordet är mormors stuvade grönkål, det är sååå gott som tillbehör till julskinkan och och allt annat gott som serveras. Detta hade verkligen varit guld för min onda mage, håller tummarna 🙂

 37. Therese Nyberg

  Jag skulle mer än gärna vilja vinna dessa produkter då min mage har börjat att krångla den senaste tiden och jag måste avstå vissa produkter.
  Min favorit på julbordet är min pappas hemmagjorda älgfärs köttbullar. Dessa är helt fantastiska både varma som kalla.

stats