Emma Barremyr

Prosciuttolindad mozzarella- och basilikafylld kyckling

IMG_0254

 

Hej vänner ♥

Ser ni vilken färgglad och härlig tallrik? 

Färgglad mat är mat som gör mig lycklig. Eller MAT gör mig lycklig, men hjärtat skuttar alltid lite extra av glädje när maten strålar i olika färger på tallriken framför mig. Ögonen äter lika mycket som smaklökarna och därför är det viktigt att maten ser bra ut. Att göra fint på tallriken och bordet, dricka fruktvatten ur vinglas, äta med finbestick och tända ljus gör hela middagen lite extra lyxig, även mitt i veckan. Ett tips på vardagslyx alltså – en enkel form av lycka för mig!

Idag tänkte jag bjuda på ett lyxigt middagtips på kyckling! 

Prosciuttolindad mozzarella- och basilikafylld kyckling serverad på ett fat med färgglada grönsaker och potatis i ugn. Alltså, mmhmmm!

Såhär såg det ut när jag en söndag stod i köket och experimenterade!

 

IMG_0241

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor prosciutto
  • 1 förpackning mozzarella
  • färsk basilika
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva mozzarellan i åtta lika tjocka skivor. Salta, peppra och fyll varje kycklingfilé med två skivor mozzarella, ett par blad basilika. Vid den dubbel och linda runt en prosciuttoskiva och lägg i en smord ugnsform. Ställ sedan in i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, vilket tar mellan 20-30 minuter beroende på hur tjocka kycklingfiléerna är.

 

IMG_0242IMG_0245IMG_0249

 

Servera förslagsvis kycklingen med klyftpotatis och en härlig sallad!

Det gjorde vi och det var ljuvligt gott ♥

 

IMG_0253

 

Hoppas det smakar mina vänner!

 

Tips på fler goda kycklingrätter? Kolla in recepten nedan!

Kycklingköttbullar!

Bakad potatis med kycklingröra!

Kycklingpaj med pesto, fetaost och soltorkade tomater!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats