Hej vänner ♥
Ser ni vilken färgglad och härlig tallrik?
Färgglad mat är mat som gör mig lycklig. Eller MAT gör mig lycklig, men hjärtat skuttar alltid lite extra av glädje när maten strålar i olika färger på tallriken framför mig. Ögonen äter lika mycket som smaklökarna och därför är det viktigt att maten ser bra ut. Att göra fint på tallriken och bordet, dricka fruktvatten ur vinglas, äta med finbestick och tända ljus gör hela middagen lite extra lyxig, även mitt i veckan. Ett tips på vardagslyx alltså – en enkel form av lycka för mig!
Idag tänkte jag bjuda på ett lyxigt middagtips på kyckling!
Prosciuttolindad mozzarella- och basilikafylld kyckling serverad på ett fat med färgglada grönsaker och potatis i ugn. Alltså, mmhmmm!
Såhär såg det ut när jag en söndag stod i köket och experimenterade!
Ingredienser (4 personer):
- 4 kycklingfiléer
- 4 skivor prosciutto
- 1 förpackning mozzarella
- färsk basilika
- salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva mozzarellan i åtta lika tjocka skivor. Salta, peppra och fyll varje kycklingfilé med två skivor mozzarella, ett par blad basilika. Vid den dubbel och linda runt en prosciuttoskiva och lägg i en smord ugnsform. Ställ sedan in i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, vilket tar mellan 20-30 minuter beroende på hur tjocka kycklingfiléerna är.
Servera förslagsvis kycklingen med klyftpotatis och en härlig sallad!
Det gjorde vi och det var ljuvligt gott ♥
Hoppas det smakar mina vänner!
Tips på fler goda kycklingrätter? Kolla in recepten nedan!
Bakad potatis med kycklingröra!
Kycklingpaj med pesto, fetaost och soltorkade tomater!
Kram / Emma.
Wow, ser ju supergott ut! 🙂
Tack! Just mozzarella, basilika och prosciutto är så himla gott ihop! 🙂
Alltså åh, det här låter så sjukt gott ju!
Ja det är en riktig lyxmiddag! Passar himla fint under helgen 🙂