emmabarremyr

Emma Barremyr

Söndagsvandringen

Hej vänner ♥

Efter att jag lämnat av Madde vid tåget i söndags hade jag en dag för mig själv framför mig. I bilen på vägen hem funderade jag på vad jag ville göra med den? Vädret var fantastiskt och när jag lyssnade till hjärtat visste jag precis vad jag ville göra!

När jag kom hem hoppade jag direkt i mitt skönaste underställ, packade ryggsäcken med en stor termos te och lite snacks, knöt på vandringskängorna och gav mig ut i skogen!

Jag skulle ägna min eftermiddag åt naturen och att vandra vackra Bonäsleden!

IMG_0329 IMG_0325 IMG_0327

Jag tog med mig telefonen, men lät den ligga i fickan. Inga poddar, musik eller annat fick störa. Jag ville lyssna till naturen, höra mina egna steg och andetag, fokusera på nuet och låta den fina helgen som passerat sjuka in!

IMG_0333 IMG_0334

Det var så otroligt vackert ute! Ända sedan i torsdags har det legat ett tunt, tunt snötäcke på marken och vinterkänslorna har gjort sig påminda när kylan bitit i kinderna. Ljuset som söndagspromenaden bjöd på fyllde upp hela mig med massa energi och jag bara njöt av att få finnas till där och då!

IMG_0335IMG_0336

Bonäsleden är som jag nämnt tidigare här i bloggen 15 km om vi utgår från vårt hus. Halvvägs längs leden är vi längst ute på udden och ser bara Vänern så långt ögat kan nå! Jag ryser av välbehag varje gång jag blickar ut över sjön, det är verkligen vackert!

I söndags satte jag mig intill ett träd vid klipporna och njöt av mitt chaite som jag sötat med lite extra honung, en paleolussebulle och en fruktbar från Smilig Cashew.

IMG_0339 IMG_0341

Med tanke på minusgraderna blev det kallt ganska snabbt när jag satt still, så efter en välbehövlig fikastund gav jag mig sedan av hemåt igen!

Skogen var tyst och stilla, det knastrade härligt under fötterna och det enda som existerade var stunden där och då!

Jag är förälskad i skogens helande krafter! Där är det så lätt att vara i nuet, och det är som att alla jordens problem inte existerar. Skogen gör mig lugn och trygg 

IMG_0323 IMG_0320 IMG_0318 IMG_0315

 

Efter tre timmar på vandrande fot klev jag sedan in genom dörren och möttes av min älskade pojkvän som äntligen kommit hem igen. Han hade tänt både brasa och massa värmeljus i hela huset. Jag tog en lång varm dusch och sen kröp vi ner i soffan med en varsin tallrik saffranspasta med lax och pratade om hur våra respektive helger varit. Den känslan, det myset och den tillfredsställelsen – OSLAGBAR!

Och om jag somnade gott den kvällen? Jotack!

 

Kom ihåg det oftast inte behöver vara så svårt!  Naturens skönhet finns närmare oss än vad vi oftast är medvetna om ♥

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Ja och det kändes så skönt att kunna lyssna på magkänlsan, skippa mitt “vanliga” distanspass och istället ta en riktigt lång promenad, det var just vad jag behövde då 🙂

stats