Emma Barremyr

Resrutten för Nya Zeeland

Hej kompisar ♥

 

I fredags kom äntligen kartorna över Nya Zeeland som vi beställt från Akademibokhandeln, och i helgen kunde vi därmed sätta oss ner och se över en resrutt genom att märka ut de platser vi ville besöka på kartan.

Jag vill också passa på att tacka för alla grymma tips ni kom med i förra inlägget om reseplaneringen av Nya Zeeland, de var guld värda! Även om jag redan varit i Nya Zeeland så uppskattar jag alla tips ni ger oss!

I söndags slog vi oss ner på köksgolvet och vecklade ut kartorna för att få en överblick över alla platser och vägar!

Såhär såg det ut..

 

IMG_0228

 

Vilket pirr och fjärilsstim jag fick i magen! Tänk att det är så otroligt nära nu!!! Iiiiiiiiih ♥

Vi valde att göra en slags resplan för att få ut det mesta av månaden i Nya Zeeland. Vi kommer ha husbilen i 24 dagar, vilket både känns som väldigt lång, men samtidigt väldigt kort tid. Vi vill absolut inte stressa för att hinna så många platser som möjligt, utan vill hellre lägga fokus att verkligen se vissa platser ordentligt.

Vi kollade upp hur lång tid det tar att åka mellan de olika platserna vi sett ut och funderade lite på hur mycket tid vi behövde till varje plats. Det blev en perfekt resrutt utifrån de platser vi sett ut, och det enda vi egentligen fick prioritera bort var Bay of Islands. Vi vill ha mer tid på synön än nordön, så då fick det bi så. Vi har även planerat några dagar till godo på slutet innan vi ska lämna tillbaka husbilen i Christchurch, ifall vi vill stanna någon extra dag på något ställe!

 

IMG_0235

 

Oueenstown med omgivning och Tekapo (alltså ni måste googla) är de ställena vi valt att lägga mest tid och fokus på. Jag fyller år den 18:e januari och har planerat så att vi ska vara i Queenstown då. Jag vill gärna fira min födelsedag med att hoppa fallskärm i det otroligt vackra landskapet som är där. Sen ska det även finnas en ekologisk restaurang i Queenstown som jag gärna vill äta födelsedagsmiddag på!

Kan det bli den bästa födelsedagen någonsin kanske?

 

IMG_0236

 

Åh, vad jag längtar (och ÄLSKAR att planera resa)!!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Christine Reimer

    Välspecificerade resrutter gör jag också! Har man en kort tid på sig gäller det att vara påläst, välorganiserad och ha koll på läget. Å med Internet är det SÅÅÅÅ mycket enklare att fixa biljetter till allt man vill göra, leta fram rätt hotell osv.

  2. Klara

    Det är lite kul för jag ska åka till Nya Zealand och Queenstown en vecka in i januari och stanna ett par veckor. Planerar att åka runt i husbil eller bil, gå dagsturer lite här och var samt hoppa fallskärm! Copy paste..? 😉 Kram!

stats