Emma Barremyr

Mandelbullar med kokoskokt hirs

IMG_0169

 

Hej vänner ♥

Efter att ha fått ett tips från en läsare testade jag förra veckan att göra vegetariska ”köttbullar”, nämligen mandelbullar, och har nu skrivit upp ytterligare veggofavorit på listan!

Alltså herregud, såååå otroligt goda!

Hur kan jag inte ha testat dessa tidigare undrar jag?

Jag anpassade receptet så att de blev glutenfria och valde att smaksätta mina mandelbullar med parmesanost och basilika!

Kokoskokt hirs passade perfekt till! Ni bara MÅSTE testa!

 

IMG_0176

 

Såhär gjorde jag:

1,5 dl mandel

1 dl glutenfria havregryn

1/2 dl majsströbröd

1 dl riven parmesanost

1/2 kruka hackad basilika

3 ägg

1 msk vatten

1 tsk salt

1 nypa svartpeppar

Kör mandeln och havregryn i matberedaren tills det finfördelats. Blanda samman allt till en smet och låt svälla en stund. Forma med blöta händer små bollar (de sväller när de kokar, så gör dem inte för stora) och lägg på en skärbräda. Koka under tiden upp vatten i en kastrull och koka sedan bullarna i åtta minuter. Låt dem rinna av väl och stek dem sedan i stekpanna i en klick smör så att de får lite fin färg och smak.

Klicka här för recept på kokoskokt hirs!

 

IMG_0178

 

Som sagt, en ny middagsfavorit är född i vårt hus och jag ser fram emot att få experimentera med receptet och olika smaker!

 

Har ni testat mandelbullar?

Dela gärna med er om ni har någon god smakkombination!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Äggen var nog rätt normalstora skulle jag säga och vatten tog jag inte heller. Har nu ätit dem med ugnsstekta rödbetor också och det var väldigt gott! 🙂

 2. Ellen

  Hej Emma! Jag gjorde dessa mandelbollar idag till middag, dock utan ost eftersom jag inte tål mjölkprodukter. Jag fick tillsätta ca 1 dl havremjöl till, samt 1 tsk fiberhusk för smeten var verkligen väldigt lös. Den gick ganska bra att forma sedan, men ska den verkligen vara så lös?

  Hur som helst var bollarna otroligt goda och jag kokoskokade även hirs till, supermumsigt! Tack så himla mycket för recepten! <3 😀 Tror att ugnsrostad rödbeta är väldigt gott till också. 🙂

  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kramis

  1. Emma

   Hej Ellen! Så konstigt att smeten blev så lös.. det ska den ju inte vara. Var äggen väldigt stora? Vet att jag haft lite större ägg någon gång och då fått tillsätta mer ströbröd och havregryn för att smeten blivit lös. Du kan också utesluta vattnet 🙂
   Tur ändå att de blev så goda ändå och att du gillade receptet <3 Tror också rödbetor till är himla gott!
   Kram

 3. marie

  Å vad gott det verkar vara! Jag fick ju med mig en ekologisk basilika från ica igår kväll så detta borde jag ju prova 🙂 Idag blir det dock lax på tallriken 🙂
  Önskar dig en härlig torsdag Emma!
  Kram Marie

 4. Anonym

  Åh så gott! Dessa ska jag absolut testa göra!

  Jag vill tipsa om en annan galet god rätt- den kanske t.o.m passar till mandelbullar! Saffranshirs! Oh my <3 Gör som en vanlig risotto men använd hirs istället, blir mums! 🙂

  1. Emma

   Kul, hoppas du gillar dem 🙂 Och tusen tack för saffranshirs, det låter helt SUPEGOTT, och jag tror garanterat jag kommer gilla det. Ska testa snarast! Kram

 5. Sofia

  Å dessa är urgoda! Har sedan jag slutade äta kött alltid gjort dessa till jul, och hela släkten älskar dem också:)
  Kram och tack för en bra blogg<3

  1. Emma

   Ja det var de verkligen! Förstår att hela släkten gillar dem 🙂 Kul att du gillar bloggen, det gläder mig! Kram <3

 6. Emelie

  Har inget med inlägget att göra, men är nu sjuk för 7e gången i år… Halsont, förkyld och lite feber tror jag. FÖRSTÅR INTE hur jag kan bli sjuk hela tiden?? Har dock en liten teori; så fort jag sover lite någon natt och/eller de YTTERST få gånger jag inte äter något PRECIS efter ett träningspass, verkar det som att jag blir sjuk. Kan det vara så illa? Att så otroligt lite krävs för att jag ska åka dit igen? Tycker annars jag gör allt rätt; äter allt, äter tillräckligt tror jag (blir hela tiden starkare och går inte ner i vikt så antar att jag äter tillräckligt iaf), sover dock rätt dåligt men försöker få till 7-8 timmar men vaknar mycket om nätterna. Ska tävla i crossfit i februari men om jag ska bli sjuk hela tiden kommer det inte gå… 🙁 SNÄLLA hjälp?! Äter magnesium, D-vitamin, zink också.

  1. Emma

   Kära Emelie! Kanske är det så att du försöker göra allt så rätt att det blir en stress kring det? Jag var sjuk konstant förra året och det berodde på stress. Jag insåg det inte då, men nu efteråt förstår jag det. Det är viktigt att vila mentalt och att varva ner så att det blir en balans. Många lever med en inre stress idag, vilket till slut sätter sig i fysiska symtom. Fundera lite på hur du själv mår psykiskt och om det finns något du kan göra för dig själv för att du ska må lite bättre. Sömnen är jätteviktig och att du vaknar mycket är heller inte ett bra tecken! Tycker du ska ta kontakt med vårdcentralen och få prata med en läkare! Stor kram och krya på dig!

stats