Emma Barremyr

Ekologiskt sminktips!

IMG_9922

 

Hej vänner ♥

Ni är många som frågar mig angående smink och undrar vilka produkter jag använder! Därför kommer jag tipsa om mitt favoritsmink som jag nu använt i över två år.

Jag är absolut ingen expert vad gäller smink, och jag använder heller inte speciellt mycket smink. Jag lägger mellan 5-10 minuter på att sminka mig, och vill ha en ganska naturlig look. På sommaren skippar jag oftast sminket helt och hållet, men såhär vintertid tycker jag att det är viktigt att få piffa till mig själv lite extra.

För mig är det viktigt att produkterna jag använder är ekologiska och inte innehåller några ämnen som kan utlösa mina kontaktallergier. Maria Åkerbergs produkter är och har ända sedan start varit fantastiska för min problemhy (läs mer här om du vill veta mer om min problemhy här) och i dagsläget använder jag nästan helt uteslutet både smink, hudvård och hårvård från det märket. Gillar skarpt att produkterna både vårdar och gör mitt ansikte vackert!

Men nu, häng med så ska ni få höra hur det går till när jag sminkar mig!

 

1. När jag sminkar mig brukar jag alltid börja med att ta en liten dutt ansiktskräm och blanda ihop med foundation med ett finger. Sen masserar jag in både kräm och foundation i ansiktet, vilket jag tycker ger ett jättebra resultat utan några linjer och färgkanter. Det är mer som att jag smörjer in ansiktet med en skön kräm än att applicera foundation om ni förstår?

En perfekt start då jag försöker tänka att jag ger mitt ansikte lite skön massage!

 

IMG_9927

 

2. Sen fortsätter jag med ett lager puderfoundation för att matta ut huden lite och få en jämnare hudton! Pudret appliceras med en kabukiborste som är specialklippt för applicering av mineral puder.

 

IMG_9928

 

3. Efter pudret fortsätter jag med lite rouge för att få färg på kinderna.

 

IMG_9930

 

4. Ögonbrynen fylls i med en vegetabilisk ögonbrynspenna som jag är grymt nöjd med. Färgen sitter väldigt bra även om jag är igång och svettas under dagen!

 

IMG_9932

 

5. Sist, men inte minst avslutar jag alltid med en mascara på ögonfransarna! För tillfället håller jag på att testa Maria Åkerberg nya mascara, som är alldeles ny i min sminkväska, så den kan jag inte tyvärr inte uttala mig om så mycket än, men tvekar på att den skulle vara annat än bra eftersom jag är så tokförtjust i alla andra produkter från Maria Åkerberg!

Det färdiga resultatet efter sminkning brukar se ut som på bilden nedan! 

 

DSC_4063

 

Ni hittar produkterna i hälsokostaffärer och online.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats