emmabarremyr

Emma Barremyr

Glutenfri köttfärspaj

IMG_0001

 

Hej vänner ♥

Paj är något av en favorit hos mig och nu ska ni få recept på världens godaste köttfärspaj!

Det kan vara lite jobb med pajen när den görs iordning, men det som är så bra är att den går att förbereda om det skulle behövas – antingen helt och hållet (och då vara värms upp när det är dags att äta), eller halvvägs (så att du stoppar in den i ugnen sista stunden precis innan middagsdags).

Jag tycker också att paj passar bra som middag alla dagar i veckan. T.ex. så kan en vanlig tisdag bli lite extra lyxig och härlig med en paj till middag. Varför göra skillnad på helg och vardag liksom? Jag fullkomligt älskar vardagslyx, och därför rekommenderar jag er att testa denna snarast, vänta alltså INTE till helgen! Hihi 🙂

Paj är också otroligt gott i matlådan, vilket gör den till väldigt bra matlådemat! Ni får därmed urlyxiga lunchlådor till dagarna efter!

Hur bra?

 

IMG_9992 IMG_9998 IMG_0008

 

Ingredienser (6 personer):

 • 2,5 dl havremjöl
 • 2,5 dl majsmjöl
 • 150 gram smält smör
 • 1 dl kvarg
 • 1 tsk salt
 • 500 gram (älg) färs
 • 1 burk coctailtomater (konserv)
 • 2 dl créme fraîche
 • 1 msk oxfond
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 tsk salt
 • 1-2 msk oregano
 • 1 krm svartpeppar
 • 3 ägg
 • 2 dl parmesanost

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla havremjöl, majsmjöl, smör, kvarg och salt till bottnen och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i 15 minuter. Bryn köttfärsen i smör och tillsätt coctailtomater, oxfond och tomatpuré. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och låt koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen och fyll pajskalet. Rör ihop äggen lite snabbt och häll över köttfärsen. Rör runt, strö över osten, toppa med oregano och grädda sedan i cirka 30 min i nedre delen av ugnen.

Ät, njut och ha en underbar middagsstund ♥

 

IMG_0011

 

Vill du ha tips på en urgod vegetarisk paj?

Testa paj med spenat, fetaost, oliver och tomat!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Clara Lönegren

  okej, vad glad jag blir att du svarade, tack! Det är verkligen inte lätt att bilda sig en riktig uppfattning om vad som är normalt när man som jag tyvärr har gjort, tappat allt perspektiv. Jag förstår verkligen som du antyder att bloggvärlden kan vara farlig att utgå ifrån när man försöker göra detta, och ändå är det sjukt svårt att låta bli eftersom det är där man absolut lättast får någon info om andra äter.. Jag kan ju inte springa efter tjejerna i klassen och be dem underrätta om mig varje måltid de äter;)
  Men nu förstår jag iallafall
  tack igen, Kram

 2. Clara

  Hejsan!:)
  Måste börja med att säga att det är en jättehärlig blogg du har, inspirerande och fantastiska recept. Alltid kul att läsa!:)
  Jag undrar bara lite över recepten du lagar, förlåt om det är en konstig fråga men äter ni så små portioner? den mängd köttfärs/fisk etc du har till typ 4 pers är det jag normalt lagar till kanske 2.. Och utan problem kan jag äta tex 200-250 g köttfärs själv. Jag har en ganska lång bakgrund med ätstörningar men har nu kommit en bit på vägen mot ett friskt liv, dock kämpar jag fortfarande med att få en uppfattning om normala portionsstorlekar och hur mycket en tjej i min ålder kan och ska äta. Så eftersom jag är så förtjust i dina recept undrar ja bara lite om de verkligen är representativa för en normalportion? blir man verkligen mätt på så lite?!
  självklart ska alla äta så myclet man själv vill å mår bra av så menar inget illa..jag kanske bara är hungrigare än dig helt enkelt haha;)
  Hoppas du vill svara!
  Tack tack

  1. Emma

   Hej Clara! Tusen tack, så roligt att du tycker bloggen är inspirerande. Det gör mig jätteglad! Angående din fråga så ska du ALDRIG jämför dig med det du ser på bilderna hos en bloggare. Vi är alla olika och i olika behov av olika mycket mat. Du får aldrig jämföra dig med någon annan där, utan enbart lyssna på din kropp och de signaler den sänder ut till dig. Just portionerna är kanske det jag äter där och då, men eftersom jag har IBS har jag problem med att äta stora portioner och äter då oftare. Jag brukar äta upp till sex mål om dagen som alla är ungefär lika stora. Sen så är väl mina portioner anpassade utefter vad som gör mig och Pelle mätta. Vi äter ungefär lika mycket och han är också väldigt noga med att äta rejäla mellanmål mellan måltiderna! Hoppas du förstår hur jag tänker? Kom ihåg bara att INTE jämför dig, okej? Kram

stats