Emma Barremyr

Kycklingtacos

Hej vänner ♥

Har ni testat att göra kycklingtacos någon gång?

Det väldigt gott, och inte så mycket svårare än att bara byta ut den vanliga köttfärsen till kycklingfärs istället. Jag använder sällan tacokrydda länge – tyvärr så är just tacokrydda döden för min mage, och ni andra med IBS/ känsliga magar vet nog vad jag menar. Men jag tycker det är gott att krydda med salt, peppar och lite curry för att få smak på kycklingfärsen och sedan servera extra goda tillhör till istället.

När vi var i Idre för några helger sedan gjorde vi kycklingtacos en kväll. Till kycklingfärsen serverade vi då grönsaker som machesallad, paprika, gurka, majs, tomat och banan. Sen mosade jag ihop en sås på turkisk yoghurt och jordnötssmör, som passade otroligt bra till just kycklingfärsen vi gjort!

Till alla dessa ljuvliga godsaker åt vi ekologiska krispiga natchos!

 

IMG_9395 IMG_9397 IMG_9399 IMG_9401 IMG_9412

 

Mums alltså – det måste ju vara den mest perfekta fredagsmaten!?

Kanske får ni lite inspiration till morgondagens fredagsmys?

 

Och bara så att ni inte missar det – om ni inte testat kycklingtacos måste ni alltså göra det!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Beatrice

  Alltså, tacos <3 Men du! det är ju superlätt att göra egen tacokrydda, som smakar nästan likadant! Vet att jag hittat massa bra recept online som funkat fint, och de innehåller alltid typ… spiskummin, lökpulver, vitlökspulver och paprikakrydda + någon sorts chili. Sen är det ju varierade mängder, men det går ju att improvisera också, hehe. Om man vill att det ska smaka "klassisk" taco alltså.

  1. Emma

   Ja det är ljuvligt gott! Jag har alltid gjort egen tacokrydda, men tyvärr kan jag inte äta någon form av lök längre på grund av min mage så därför utesluter jag det! Tusen tack för tipset iallafall 🙂

 2. uppochhoppa

  ÅH! Gott gott gott! Jag har en annan variant på kycklingtacos! När vi gör kycklingtacos köper vi en grillad färdig kyckling, har ner köttet i strimlor/bitar i en kastrull, har i en burk creme fraiche och sedan en påse tacokryddor ( finns bra ekologisk nu utan massa skit i) – det blir som en härlig tacokycklingröra att stoppa i burritos eller i wraps eller i hårda skal!

 3. Gabriella

  Det är så spännande att göra nya varianter av de klassiska rätterna. Fishtacos är också supergott, bara att krydda laxen med de vanliga tacokryddorna spiskummin och chili – Hett tips! 🙂

  Missa förresten inte att jag har flyttat min blogg till nya bloggportal – nouw.se/gabbisgoda

  Ha en fin dag! 🙂

stats