Emma Barremyr

Stavgång runt fjället

2-3

 

Hej godingar ♥

Efter en mysig förmiddag inne i stugan med långfrukost, yoga och lite jobb för min del måste jag erkänna att det faktiskt kändes lite motigt att gå ut när vädret var så ruggigt. Jag kände mig frusen och himlen såg mörk och hotfull ut. Varför är det så svårt att ta det där steget mot något som är så skönt och som jag tycker så mycket om? Jag blir lite trött på mig själv där ibland. Som tur var drog Pelle till slut upp mig från soffan och tog med mig ut på en tur stavgång runt fjället.

Så otroligt skönt och uppiggande fast att jag var helt opepp innan!

Så konstigt att lusten till något så härligt kan sitta så långt inne ibland? Luften var trots det blåsiga vädret ganska varm, solen sken stundvis igenom och gav ett sånt där magiskt höstljus som jag bara älskar och vi klarade oss HELA turen utan regn!

Underbart och så himla härligt!

 

2-5 2

 

Vi tog det ganska lugnt och gick i ett långsamt tempo med tanke på att Pelle inte är helt frisk än. Huvudsken var ändå att vi kom ut och fick andas lite frisk luft, röra på benen och se den vackra fjällvärlden.

Björkarna var gula och orangea färgklickar som förgyllde bland alla gröna tallar. Världen runtomkring oss var en ren fröjd att vila ögonen på ♥

 

2-22-4

 

Nu är vi tillbaka inne i stugan igen och har precis ätit lite pastasallad till lunch! Jag känner mig mycket piggare än tidigare och ser fram emot ett kortare löppass om en stund. Är det träningshelg får en unna sig flera pass på en och samma dag, ellerhur?

Sen ikväll blir det traditionellt fredagsmys med kycklingtacos, choklad och mys framför Idol 🙂

 

Hoppas att ni får en härlig fredagskväll mina vänner 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Alltså stavgång är så himla bra träning, där får hjärtat jobba! 🙂 Vi gick i slalombacken precis utanför era stuga när vi hyrde den av er förra hösten 🙂 Var rädd om axlarna bara (kan dina stavar kan vara liite långa? 🙁 ) jag har fått höra att stavgångsstavar ska vara ca 15 cm kortare än de man har på vintern, alternativt ska armen vara i 90-graders vinkel när man står med staven framför sig parallellt med kroppen. Jag har själv känt av i axlarna av för långa stavar, så nu vill jag bara varna 🙂 KRAM!

  1. Emma

   Ja det är grym träning och jag är så glad att jag numera kan gå stavgång precis utanför huset. Att gå med skidstavar i stan var liksom inget jag hade så stor lust med, haha! Men nu har jag ju motionsspåret precis utan för dörren 🙂 Du har säkert helt rätt i att mina stavar är för långa för att gå med eftersom de är mina skidstavar. Är glad att du gjorde mig uppmärksam på detta! Tack för omtanken, jag tror jag får ta att investera i ett par gåstavar istället för att gå med skidstavarna 🙂 KRAM

 2. marie

  Det låter verkligen hur härligt som helst! Riktigt skön morgon med yoga, frukost och jobb och sen en härlig promenad med stavarna och någon man älskar 🙂

  Ha det nu fortsatt gott i Idre och ta hand om varandra, Emma och Pelle 🙂

  Kram

stats