Emma Barremyr

Hälsosam fika!

IMG_9307

 

Hej alla fikasugna vänner ♥

 

Förra helgen hade jag bakstuga här hemma och slog då till med både Paleoskafferiets goda kaffelängd med äpple och kanel samt raw lakritsfudge som en PT-onlinekund tipsat mig om!

Sen bjöd jag in vänner till söndagsfika och avnjöt de goda bakverken med en härlig kopp nypressat kaffe!

Underbar fika med hälsosamma bakverk som gör gott för kroppen ♥

 

IMG_9299

 

Kaffelängden med äpple och kanel var både saftig och god, men jag saknade lite smak av salt.  Det stod inget om salt i receptet, men när jag bakar den nästa gång ska jag absolut tillsätta lite salt och därför har jag skrivit med salt i receptet nedan.

 

Ingredienser:

 • 6 ägg
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 4 msk psylliumfröskal
 • 1 1/2 dl kokosolja
 • 3 msk honung
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk mald kardemumma
 • 1 tsk salt
 • 2 äpplen
 • 1 nypa kanel
 • 1 nypa kokossocker
 • 1 ägg
 • 1 näve hackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke. Smält kokosolja och rör sedan ner den i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser för sig och vänd ner i smeten. Blanda väl. Låt stå och svälla i 5 minuter. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och kavla försiktigt ut smeten genom att först lägga ett nytt bakplåtspapper över smeten. Ta sedan bort det översta bakplåtspappret. Skala och riv äpplena över degen. Pudra över kanel och strö över kokossocker efter smak. Vid sedan med hjälp av bakplåtspappret en liten bit i taget till en längd. Avsluta rullningen med att vända skarven ner mot bakplåtspappret och dra över ill en plåt. Klipp några snitt i längden, pensla med ett uppvispat ägg och strö över hackad mandel. Grädda i ca 20-30 minuter tills längden blir gyllene brun!

Här kan du se bilder på hur du gör steg för steg!

 

Njut av en hälsosam och god fikalängd ♥

 

IMG_9302

 

Den råa lakritsfudgen var sååå ljuvlig och alldeles underbar! Jag har redan hunnit baka en ny sats under veckan då den gått som åt som smör till kvällsfikan sedan i helgen. Jag älskar lakrits så den här fudgen passade mig helt perfekt!

Älskar då också lakrits? Då MÅSTE du testa denna lilla godbit!!!

 

Raw lakritsfudge:

 • 10-12 färska dadlar
 • 1 msk kokosolja
 • 1 msk kokosmjöl
 • 4 tsk lakritspulver
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 krm flingsalt

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. Smaka av och tillsätt mer lakritspulver eller flingsalt om det behövs. Bred ut massan på en bit aluminiumfolie och forma till en fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Låt stelna i frysen 1 timme och dela sedan i små bitar. Förvaras bäst i frysen och kan tas fram bara någon minut innan servering så de är riktigt kalla.

 

IMG_9304

 

Fler tips på hälsosam fika:

 

Hoppas ni får en härlig helg mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hej! Läste ett recept du la ut på muffins gjord på bla vita bönor. Jag har dålig koll på bönor så måste kolla! Är det på konserv (mjuka) eller vad brukar du köpa/använda ? 🙂

 2. Alexandra

  God morgon lördag! =)
  Tänkte baka dessa idag och läste igenom receptet på kaffelängden. I andra meningen har du skrivit vispa honung vitt och pösigt i en bunke. Antar att du menar honung OCH ÄGG då du skrivit äggsmeten i meningen efter. Men en liten parentes bara =)
  Kram

  1. Emma

   God morgon på dig! Härligt, hoppas det blev gott och att du fick njuta av en fin fikastund! Tack för att du uppmärksammade mig på felskrivningen – ska precis som du säger vara ägg i meningen också 🙂 Kram

stats