Emma Barremyr

Träning under backpack

DSCN3507

 

FRÅGA:

Hej Emma!!

Jag är en trogen läsare av din blogg och blir väldigt upplyft och inspirerad av det du skriver. Jag vet att du varit ute och rest och med tanke på din kunnighet kring träning har jag därför en fråga!

Jag ska ut och backpacka i höst men har funderat kring det här med hur man gör med träning under den tiden. Hur gjorde du när du var ute och reste? Tränar man under tiden eller hur gör folk med det? Vet att du dessvärre var sjuk när du backpackade men tänkte om du har en tanke som kunnig kring ämnet 🙂

 

SVAR:

Vilken härlig fråga, jag ska absolut berätta om mina erfarenheter kring ämnet, samt komma med mina bästa tips!

Jag gjorde efter gymnasiet två backpackresor varav den första gick till Australien, Nya Zeeland och Fiji, och den andra till Hongkong, Thailand, Malaysia och Bali. När jag var ute och backpackade tränade jag inte eftersom jag precis som du skriver var sjuk. Jag hade haft ätstörningar (ortorexi) under flera år och ett stort syfte med mina resor var att bryta gamla ”vanor” och inrutade mönster med alltför mycket träning och hälsosam kost. Detta var såklart en stor utmaning för mig, men jag hade bestämt mig i förväg för att jag INTE skulle träna under dessa resor, utan istället försöka leva som alla andra. Det var inte många andra som tränade på den tiden, utan det var mycket fest, sena nätter och lata dagar, vilket var väldigt bra för min del!

Båda resorna innehöll mycket alkohol och skräpmat, vilket såklart inte är speciellt hälsosamt, men för mig var det hälsosamt där och då. Jag vågade bryta upp med mitt sjuka hälsosamma liv och insåg efter ett tag att inget farligt hände av att jag inte tränade eller åt supernyttigt jämt.

Efter flera månader utan träning kom jag hem lyckligare än någonsin och hade fått en känsla för vad balans innebar!

 

DSCN2363

Emelie och jag reste i Australien tillsammans!

 

Skulle jag resa idag skulle jag absolut träna, men det är ju för att jag är frisk och för att jag numera har en hälsosam relation till träning och kost. Jag skulle förmodligen dra ner på träningen jämfört med vilken mängd jag tränar hemma, och samtidigt njuta av det ätbara som erbjuds. Jag skulle ändå försöka hålla en hälsosam grund för att jag vet att det är så jag mår bäst utav att leva. Inga förbud skulle få följa med, utan bara njutning – och där ingår ju även träning idag, i lagom mängd!

Om du ska träna eller inte under din backpackresa bestämmer du själv. Mår du bra av det ska du självklart gör det, men får du ångest av att inte träna tycker jag att du ska fundera på vad det är för relation du har till träningen. Jag ser inget fel i att träna och försöka äta bra även när man reser, så länge det inte är på bekostnad av att du hoppar över andra sociala och roliga saker. Tänk på att det här ska bli en resa att minnas för livet. Innebär det då att du skippar ett träningspass för en härlig fest eller en dag i vattenparken etc. så gör det inte så mycket. Träningen finns kvar när du kommer hem igen!

Över lag så tycker jag att man kan försöka tänka på vardagsmotionen för att ”hålla igång” och även inkludera andra aktiviteter. Det behöver inte alltid vara rena träningspass utan roliga aktiviteter såsom dykning, surfning, yolleyboll, strandpromenader, vandring, långa dansnätter mm är nog så bra motion!

Känner du ändå att du verkligen vill satsa på få till lite träning kommer här några tips på pass!

 

Hoppas att du får en underbar resa med några härliga träningspass!

 

Hur har ni andra gjort som backpackat? Har ni tränat under tiden? Har ni tips? Berätta och dela gärna med oss andra!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  När jag och min kompis backpackade i Thailand så tränade vi varannan dag, alltid tidigt på morgonen. Vi brukade springa på stranden/olika vägar, och ibland körde vi tabataprogram ihop! Samt simmade i poolen. 🙂 Det funkade väldigt bra och kände vi nån gång att vi inte orkade eller ville träna på ”träningsdagen”, så tog vi en extra vilodag. Men för mig så tycker jag alltid att det är roligare att träna någon annanstans än hemma, får mer motivation om jag åker iväg så för mig är det väldigt lätt att träna om jag reser iväg. Man har ju dessutom så mycket tid till det! 🙂 Mitt bästa tips är att ställa klockan tidigt, gå upp och träna innan frukost och innan det blir för varmt. 🙂

 2. Amanda

  Jag och min bästa vän backpackade i våras i Asien. Vi höll igång så gott vi kunde -men träning var absolut ingen prioritet. Som du skriver Emma var det verkligen så himla viktigt för oss att inte missa någon aktivitet för att kunna gå och träna.. Man kanske bara gör den resan en gång i livet och träna upp sig kan mina alltid göra igen!
  Det vi gjorde var att:
  – gå powerwalks
  – springa (oftast innan frukost för att sedan blev det så varmt)
  – göra tabata övningar
  – jag hade laddat ner appen ”Workouts” som har 5/8/10mins program för alla delar av kroppen där man gör en övning i 30sek/45/sek/1min (beroende på hur hårt man vill köra) som vi gjorde efter bästa förmåga på hotellrum
  – när vi tog in på finare hotell för lite lyx utnyttjade vi gymmet
  – simturer i havet

  vi försökte helt enkelt aktivera oss genom smågrejer hela tiden. Framförallt gick vi jämt! Herregud vad vi gick under de 4månaderna och vi kände att vi fick bra vardagsmotion bara där 🙂

  Kram och tack för en himla bra blogg!

stats