Emma Barremyr

ONSDAG!

IMG_9106

 

God morgon vänner ♥

Hur mår ni?

Själv är jag riktigt trött idag! Trots att jag sovit nästan åtta timmar inatt känns ögonen som grus och kroppen helt överkörd. Jag har grym träningsvärk efter alla lådor jag burit upp och ner i trapporna de senaste dagarna och spänningshuvudvärken är påtaglig. Flyttstressen börjar alltså ta ut sin rätt, men jag försöker jobba på att ta det lugnt och inte stressa mitt i allt kaos. Det är ju trots allt ganska mysigt att flytta, även om det sliter på krafterna!

Det är inte mycket kvar här i lägenheten nu, alla ”saker” är flyttade och uppackade i huset, och idag ska vi börja med tapetseringen i sovrummet. Kvar i lägenheten står de större möblerna så som bord, stolar, soffa och säng. Detta flyttar vi på söndag och sen äntligen bor vi i hus!

Det känns helt overkligt, men så himla bra!

Frukosten idag bestod såklart av en jordnötsmuggkaka och kaffe. Jag har börjat göra muggkakan på kvällen och låter den sedan stå i kylen under natten och gotta till sig. Den är faktiskt mycket godare kall och också enklare att äta. Ungefär som en stor grötmuffin. Mums! Det är också smidigt att bara kunna plocka fram den på morgonen utan massa förberedelser. Det enda jag gör är att koka lite kaffe och sen är frukosten klar! Perfekt för dig som behöver en snabb frukost hemma eller något enkelt att ta med på språng eller att äta på jobbet/ i plugget!

Recept på jordnötsmuggkaka hittar du här!

 

IMG_9107

 

Idag ska jag träffa min terapeut under förmiddagen. Terapi alltså ♥ Tror vi alla behöver gå iväg och prata med någon för att utvecklas i oss själva och ”träna hjärnan”. Det är riktigt nyttigt och jag har gått i terapi i nästan ett år nu och kommer inte att sluta.

Därefter kör jag några PT-kunder och sedan blir det tapetsering för hela slanten!

Så, NU KÖR VI ONSDAG!!!

 

Hoppas att ni får en härlig dag mina vänner!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. marie

    Jag tycker också att nästan allt blir mycket godare dagen efter (eller även ett par dagar efteråt) =)

    Hoppas det går bra för er med flytten!

    Kramar Marie <3

  2. sanna

    Hej Emelie!

    Jag brukar inte kommentera och vet heller inte om du kommer se det här – men let’s give it a try. JAG var DU för några år sedan! Samma historia, samma problem, samma depp. Sen gick jag till en homeopat och blev undersökt grundligt. Det låter flummigt men han tittade i min iris och utläste brister på olika ämnen i kroppen. Hokus pokus tänkte jag, men gav de små flaskorna med allehanda droppar han gav mig ett försök iallafall. Det tog ungefär 3-4 månader, sen var jag frisk konstant och har inte haft så långa sjukperioder alls sedan dess. Helt otroligt! Vet inte om det var tack vare homeopatin eller inte, men oavsett är jag tacksam för att jag testade och numera känner mig frisk och stark! Bara ett tips, hoppas du mår bättre snart.

  3. Emelie

    Hej fina du!
    Jag har ett stoooort problem. Det är nämligen så att jag under 2015 varit sjuk 5-6 gånger. Japp, du läste rätt. I vintras, i våras, i juni, juli och nu har jag varit sjuk i 2 veckor och det vägrar försvinna. Jag kände mig bra i förra veckan, tränade, blev sjuk igen. Så när jag i söndags kände mig bra väntade jag en dag extra och tränade inte heller på måndagen, då jag också kände mig bra. Därför bestämde jag mig för att köra igång igår (tisdag) igen. Vem tror du vaknar upp med halsont och svullen lymfkörtel idag? Jo, JAG. Jag är SÅ FRUKTANSVÄRT trött på detta nu, vill vara frisk hela tiden och kunna träna (satsar på att tävla i crossfit), gå ut med mina vänner på kvällarna utan att känna att jag kommer förbli sjuk osv.

    Jag vet att sömnen är viktigt, och jag har rätt ofta svårt att sova. Oftast vaknar jag mellan 6-8 också och känner mig oftast pigg efter 6 timmars sömn, och jag har läst att alla behöver olika mycket sömn – vissa 5 h och vissa 10 h. Så det har inte känts som ett problem det här med att jag inte kan somna vissa nätter eller att jag går upp tidigt de flesta morgnar. Men det kanske det är?

    Jag är även noga med maten (kanske för noga?), men jag tar PR typ hela tiden, träningen går asbra osv osv (tills jag blir sjuk igen) så maten borde vara bra och tillräckligt?

    Nu har jag börjat plugga på universitetet och kroppen har dels inte fått chans att återhämta sig riktigt (nollningsveckor och utgångar och grejer), plus att jag cyklar överallt och därmed är aktiv varje dag, plus att ALLA är sjuka här och det är många nya baciller. Men snart 3 veckor….. Börjar bli deprimerad alltså. Skiter i livet känner jag mest. Hatar att inte få känna mig frisk och HATAR att hamna efter i träningen som gått så jävla bra hela året (mellan sjukdomarna dvs…).

    Äter varje dag, förutom maten, magnesium + zink, och nu även D-vitamin sedan en vecka tillbaka. Använder ColdZyme, Bafucin, tvättar händerna all the time, äter mellanmål osvosv. Förstår inte vad som är fel på min dumma kropp 🙁

    Snälla hjälp mig :'( <3 (efter du fått ordning på flytten ;)) kramis och förlåt för sjukt deppig och lång kommentar men är trött på livet atm

    1. Emelie

      Mer angående maten för att förtydliga och kanske hjälpa dig hjälpa mig lite bättre hehe. Äter bra fetter (nötter, ägg, fröer, kokosolja, makrill/lax), proteiner (kyckling och ägg mest, men även lax/torsk/makrill/tonfisk, kött ibland, plus proteinpulver varje dag för det är ett kul tillskott och smidigt efter träningen om jag inte hunnit fixa något riktigt), kolhydrater (havregryn, alla former av grönsaker, potatis/sötpotatis, bönpasta, råris, morötter, lite frukt, bär, knäckebröd, riskakor) varje dag. Äter i princip aldrig mjölkprodukter (får gasig mage av det) och aldrig vitt socker. Äter direkt efter träningen, alternativt proteinshake (proteinpulver från Holistic eller MyProtein + vatten eller havremjölk) och sen måltid inom 1, max 2, timmar efter. Dricker vatten och/eller te till varje måltid. Så detta känns ju som bra förutsättningar för att kroppen ska må bra….

stats