emmabarremyr

Emma Barremyr

PYRAMIDINTERVALLER

DSC_0460

 

Hej vänner ♥

Att springa intervaller är kul tycker jag!

Intervaller är dessutom den allra bästa träningsformen för att förbättra konditionen. Vill du sänka din kilometertid är det intervaller du ska träna genom att utmana dina gränser. Det är tufft, men otroligt effektivt!

Känslan efter ett riktigt grisigt och svettigt intervallpass är också helt oslagbar! Det är underbart skönt att få ta få ut sig till max, känna blodsmak i munnen och mjölksyran i benen. Känslan av att utmana och vinna över sig själv är så stor och oftast klarar vi så himla mycket mer än vad vi tror! Påminn alltid er själva om det!

Idag tänkte jag ge er ett roligt intervallpass som ni kan köra under veckan eller till helgen! Ni kan välja om ni vill springa, köra det på cykeln eller på crosstrainern. Ta det som passar er och som ni tycker är roligast! Det är lika effektivt oavsett!

 

DSC_0436

 

Börja passet med en lugn uppvärmningsjogg på 10-15 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! Kör igång!!!

Farten i intervallerna ska vara så att du orkar hålla samma tempo hela intervallen igenom. Det ska kännas riktigt jobbig och “vilominuten” ska vara efterlängtad efter varje intervall.

 

Pyramidintervaller:

 • 4 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 3 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 2 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 1 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 1 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 2 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 3 min löpning
 • 1 min aktiv vila
 • 4 min löpning

 

Aktiv vila innebär att du går snabbt/ joggar lätt mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen. 

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar!

 

Lycka till alla intervallsugna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats