emmabarremyr

Emma Barremyr

Fredagstankar om hur vi behandlar oss själva ♥

God morgon vänner ♥

Jag tänker ofta på det här med hur vi behandlar oss själva, hur jag behandlar/ behandlat mig själv genom åren som gått.

Tänk om jag hade varit lika hård och elak mot mina vänner som jag varit mot mig själv. Skulle jag ens ha några vänner kvar då? Jag tror inte det.

 

Fundera lite på det. Hur behandlar du dig själv? Mobbar du dig själv eller behandlar du dig med kärlek och respekt? Hur vill du må? Och hur VILL du behandla dig själv?

Det är viktiga saker att reflektera kring!

 

Hur vi mår börjar hos oss själva och vi kan aldrig någonsin bli lyckliga så länge vi mobbar, hatar och klankar ner på människan som bor i våran kropp. I dagens prestationssamhälle är det dessutom lätt att “vara” sina prestationer och om vi råkar misslyckas någon gång är vi då helt misslyckade som människor. Eller? Såklart INTE – det är bara en känsla – vi är aldrig misslyckade som människor!

Vi jämför oss, vill vara perfekta och strävar ofta efter orimliga mål som gör oss olyckliga i slutändan. Det gör mig så ledsen och vi måste prata mer om det här. Misslyckanden ÄR inte det värsta som kan hända och du är inte heller dina misslyckanden.

Jag undrar vad är det som gör att det är okej att behandla sig själv på det här sättet? Det är ju INTE okej. Jag! Du! Ni! Vi alla är värda lika mycket kärlek och respekt. Livet är här och nu – njut av det och sträva inte hela tiden efter något annat! Framtiden kommer ändå, jag lovar!

 

Genom åren som gått har jag blivit mycket bättre på att ta hand om och respektera mig själv, men det är såklart något jag jobbar med hela tiden. Mental träning behövs lika mycket som den fysiska träningen. Jag har precis som alla både bra och dåliga dagar och måste ofta påminna mig om att inte vara så hård mot mig själv de dåliga dagarna, att jag är bra som jag är. Jag är en bloggare och egen företagare, och har lätt för att blanda ihop mig själv med detta. Men JAG ÄR varken min blogg eller företaget. Bakom detta finns Emma, som är en glad, omtänksam, sprallig och kärleksfull person som älskar natur, träning, familj, matlagning och vänner. Något jag ofta påminner mig själv om. Jag behöver inte prestera för att vara lycklig – jag behöver bara lägga fokus på det jag tycker om och omge mig med människorna jag älskar – det är det viktiga i livet!

 

Vad vill jag säga med det här nu då?

Det är mest fredagstankar jag suttit med under morgonen. Jag vill påminna dig om att ta hand om dig själv och behandla dig med respekt. Ge dig själv kärleken som du är värd. Våga prata med dig själv OFTA. Fråga hur du mår, vad du behöver och vad som är viktigt i ditt liv just nu. Sänk kraven och sluta jämför dig med andra, framför allt på sociala medier (där allt kan verka perfekt, men absolut inte är det).

Du är den viktigaste personen i ditt liv ♥

 

DSC_2148

Foto: Caroline Dahlén

 

Ta hand om dig och ha en fantastisk fredag ♥

 

Bamsekramar / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Hej Emma!
  Älskar verkligen din blogg, fortsätt precis som du gör 🙂
  Tänkte kolla om du vill tipsa om lite mindfulnessövningar, appar, youtube-kanaler.. vad som helst 🙂 Jag gillar guidad meditation men hittar inte någon riktigt bra och har inte riktigt letat så mycket heller. Tråkigt nog blir det inte av för mig då heller och jag behöver det verkligen.
  kramar i massor!

 2. Victoria Warg

  Wow, jättebra skrivet – älskar när detta viktiga ämne lyfts frampå det här sättet – hoppas många läser och tar till sig det ( inkl jag själv) – tänkte faktiskt precis runt det här igår, så vissa delar var som om jag hade kunnat skriva nästan samma själv.. igenkänningsfaktor; hög. KRAM på dig!

  1. Emma

   Åh, TACK Victoria! Blir så himla glad av att läsa det du skriver <3 Skönt att fler funderar på det och bra att du tar åt dig! Stor kram

 3. Annika

  Väldigt kloka ord, jag vet exakt varför jag följer din blogg bland de få jag läser i ett hav av bloggare. kram

 4. Teresia Tingström

  Tusen tack för dina kloka ord Emma! Jag tycker precis som du säger vi bör ha fler öppna konversationer med oss själva. Precis så som vi säger att kommunikation är A och O i våra relationer med andra människor, bör de vara det vara desamma i relationen med oss självs. Kram! / Teresia

stats