emmabarremyr

Emma Barremyr

Milen på Skutberget i Bilder

Hej ♥

Om ni någon gång befinner er i Karlstad och är sugna på att motionera en fin slinga ska ni ta er ut till Skutberget för gå eller springa milspåret där. Det är fantastiskt vackert och tar er genom en otroligt fin och varierande miljö!

Skutbergets motionsanläggning ligger precis vid Värnen och det är där alla motionsspår utgår ifrån. Förutom milspåret finns även slingor på 3,5 km, 5 km och 7,5 km samt flera olika MTB-banor och en frisbeegolfbana.

Sist jag sprang milen på Skutberget fick jag för mig att fota runt hela banan för att sedan göra ett blogginlägg om det.

Milen på Skutberget i bilder.

Det var en tidig morgon och klockan hade knappt slagit sju. Jag var i stort sett ensam och njöt av tiden och stillheten i skogen! Ingen musik eller podd i öronen, utan bara naturen och mina egna ljud i form av fotsteg och andetag. Fokus här och nu. Medveten närvaro och tacksamhet till kroppen som orkade. Jag sprang stolt och kom tillbaka fylld av glädje och endorfiner!

En magisk start på dagen!

 

Här är milen på Skutberget i bilder!

 

2-4

 

Till en börjar slingrar sig spåret längs klipporna vid vattnet och bjuder på en fin utsikt över Vänern!

 

4-25 6-21 8-20 10-15

 

Efter ett par kilomenter är jag inne i den stilla skogen som till en början är ganska tät, och jag har där sällskap av både tallar och granar! Så himla grönt och skönt att springa här!

 

2468

 

Efter ytterligare någon kilometer byts granarna ut mot björkar och skogen blir mindre tät. Det liksom “ljusnar upp”!

 

10-12

 

Alltid när jag springer här så slås jag av tanken på hur vackert det är!

 

2-34-24 6-20 8-1910-14

 

Efter 5 km vänder banan tillbaka. Där är det enbart en öppen tallskog och marken är täckt av mossa! Skogen känns oändlig och det är så mysigt att springa här. Dessutom är känslan av att vara på väg “tillbaka” skön.

 

2-2

 

Tidigare har banan varit ganska platt, men efter ungefär halva banan blir det lite mer kuperat. Inga jobbiga backar dock, utan mest lite upp och ner som ger en rolig variation! En stund blir tallskogen lite tätare, för att sedan bli glesare igen!

 

4-26-19

 

Vägen tillbaka går genom den vackra skogsmiljön på bilden ovan och just här är det så fantastiskt fint att springa!

 

8-18 10-13

 

Till slut närmare jag mig “målet” och på bilden ovan ser ni sista biten på banan innan jag är tillbaka vid klipporna igen!

 

Det här är min absoluta favoritslinga att springa för njutnings skull – perfekt för distanspass! Visst är det fint?

Har du också något favoritslinga att springa? Dela gärna med dig!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Åh så fint! Ser ut att vara härligt att löpa där. Min favvoslinga är en skogsslinga (typ stig) i stugan som står placerad i Månsträsk. Springa och lunka runt kring barndomsminnen i en helt stilla miljö är förbaskat skönt! 🙂

  1. Emma

   Ja det är underbart! Låter även som du har en riktigt fin runda att springa! Njut av den och ha en trevlig helg! Kram

 2. Moa

  Hej! Bor på Hammarö och min bästa slinga är att springa från Kilene ut till Bonäsudden. Om du inte varit på Bonäsudden så rekommenderar jag det, är superfint!:)

  1. Emma

   Åh vad härligt att höra! Flyttar ju till hammarö om ett par veckor och kommer bo precis vid kilenespåret 😀 Vi kanske ses där! Kram

stats