Emma Barremyr

Restaurangtips i Reykjavik – Perlan

Hej vänner ♥

Vi åt såååå mycket gott när vi var i Reykjavik, och framför allt mycket god fisk! Jag har samlat bilder och information om alla restauranger vi var på och kommer i en liten miniserie tipsa om mina favoritrestauranger i Reykjavik här på bloggen!

Jag har tidigare skrivit om The Fish Company här!

 

Sista kvällen på Island firade vi med en fyrarätters middag på Perlan, som ligger uppe på höjden mitt i Reykjavik och därmed har en fantastisk utsikt över stan. Under tiden som vi avnjöt den goda maten där snurrade kupolen sakta runt vilket gav en 360 graders utsikt över hela Reykjavik. Det var verkligen en upplevelse och är väl värt ett besök om ni åker till Reykjavik!

Maten var fantastiskt god och personalen var mycket tillmötesgående och trevlig, vilket var ett stort puls! Att jag inte kunde äta gluten var inga problem, utan de fixade utan några sura miner alternativ till mig (vilket inte alltid är en självklarhet på restaurang).

 

IMG_8685 IMG_8665 IMG_8668

 

När vi satte oss til bords hade vi utsikt nordväst över stan vilka är de mest centrala delarna av Reykjavik. Vi såg kyrkan och berget borta i horisonten! Så vackert!

 

IMG_8663 IMG_8670

 

Första rätten som kom in bestod av rökt röding med kålrabbi och gurksorbet! 

 

IMG_8673

 

Rätt nummer två var egentligen en hummersoppa, men eftersom den innehöll gluten fick jag istället en jättegod pumpasoppa som toppades med bitar av hummer!

 

IMG_8681

 

Huvudrätten bestod av lamm som serverades med hasselnöt, rotselleri, potatiskaka med rosmarin och rödvinssås!

 

IMG_8695 IMG_8696

 

Efterrätten var såklart det allra godaste! Den bestod av två lager chokladmousse, passionsgelé, vaniljglass och marängsmulor! Så ljuvligt gott!

 

IMG_8699 IMG_8701

 

Efter middagen hade vi till slut snurrat ett helt varv och var då tillbaka med samma utsikt som när vi satte oss till bords. Vi förflyttades oss då en våning ner och gick sedan ett varv på terassen runt byggnaden för att njuta av den fina utsikten en sista gång!

 

IMG_8703

 

Trots att klockan var närmare nio var inte solen på väg ner på långa vägar! Den här årstiden går solen i stort sett aldrig ner på Island och det är ljust dygnet runt!

 

IMG_8705IMG_8708

 

En middagsupplevelse och matminne jag kommer skapa så länge jag lever ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats